Fotografija: Potpore se daju i vinarima/Foto: Tomislav Kršto/CROPIX (ilustracija)
Potpore se daju i vinarima/Foto: Tomislav Kršto/CROPIX (ilustracija)

Garešnica dijeli potpore poljoprivrednicima za edukaciju, voćarstvo, vinogradarstvo i povrtlarstvo

Zahtjevi za sve oblike spomenutih potpora podnose se najkasnije do 11. prosinca 2023. godine, poručuju iz GradaObjavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora u 2023. godini sukladno „Programu mjera za razvoj poljoprivrede na području Grada Garešnica za razdoblje 2023. - 2027.“ Grad Garešnica će i u 2023. godini dodjeljivati potpore male vrijednosti i to: potporu za edukaciju i stručno osposobljavanje za stjecanje stručnih znanja, potporu za razvoj voćarstva, vinogradarstva i povrtlarstva te potporu za sudjelovanje na sajmovima.

Korisnici potpora

Prihvatljivi su troškovi oni nastali nakon 1. siječnja 2023. godine, dok PDV nije prihvatljiv trošak, poručuju iz Grada. Korisnici potpora iz proračuna Grada Garešnice mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koja imaju sjedište, odnosno prebivalište na području Grada Garešnice ili čija se proizvodnja odvija na području Grada Garešnice, a ista nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Garešnici.

- Na javni poziv ne mogu se javiti podnositelji u stečaju i postupku likvidacije (zatvaranja). Poljoprivredna gospodarstva obuhvaćaju sljedeće subjekte u poljoprivrednoj proizvodnji: obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, poljoprivredne udruge, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Zahtjevi za sve oblike spomenutih potpora podnose se po objavljenom Javnom pozivu do utroška predviđenih sredstava za navedene namjene, a najkasnije do 11. prosinca 2023. godine. Prijava s potrebnom dokumentacijom dostavlja se isključivo preporučenom pošiljkom na adresu:

Grad Garešnica, Vladimira Nazora 20A, 43280 Garešnica s naznakom „Zahtjev za potporu u 2023. godini - poljoprivreda“.

Pripremljen je i izgled omotnice kako bi se prijaviteljima olakšao sam proces prijave. Nepravovremeni (podneseni izvan roka za dostavu) i nepotpuni zahtjevi (koji ne sadrže sve podatke na obrascu i/ili kojima nije priložena sva dokumentacija zatražena na obrascu za pojedinu mjeru) neće se razmatrati, napominju iz Grada Garešnice.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!