Fotografija: U Garešnici se nastavlja hvalevrijedan projekt Zaželi/ Foto: KruGarešnica.info
Galerija
U Garešnici se nastavlja hvalevrijedan projekt Zaželi/ Foto: KruGarešnica.info

Garešnici odobren nastavak projekta Zaželi: "30 žena brinut će o 180 starijih i nemoćnih"

"Sretni smo što će se ova faza provoditi najduže do sada, čak 36 mjeseci. Prema dosadašnjim iskustvima koje imamo, ovo je najkvalitetniji socijalni projekt", kaže BilandžijaGradu Garešnici odobren je nastavak hvalevrijednog projekta Zaželi, potvrdio je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

- Danas smo zaprimio odluku, odnosno Obavijest Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da je projektni prijedlog “Zaželi – Nikad nije kasno faza IV” prošao procjenu kvalitete koju donosi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Za isti će se donijeti Odluka o financiranju, a odobreno nam je 1.485.000 eura i to bespovratno, odnosno stopostotni iznos, poručio je Bilandžija. 

Kako kaže, itekako su zadovoljni što im je ponovno pružena prilika zaposliti dugotrajno nezaposlene žene.

Najbolji socijalni projekt

- Budući da ranjive skupine sve teže nalaze posao, ovo je jako dobra vijest. Također, sretni smo što će se ova faza provoditi najduže do sada, čak 36 mjeseci, od kojih će žene raditi 33 mjeseca. Prema dosadašnjim iskustvima koje imamo, ovo je najkvalitetniji socijalni projekt, istaknuo je Bilandžija, dodajući da nažalost ima sve više ljudi koji imaju potrebu za ovom vrstom pomoći u kući. 

Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Što se raspisivanja natječaja tiče, to će se dogoditi nakon potpisa ugovora, a dodaje, nada se da će to biti do kraja godine. 

Kao što je poznato, ovih projektom osigurava se kontinuirana podrška i potpora ranjivim skupinama društva.

- Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva za nezaposlenih 30 osoba te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 180 krajnjih korisnika u Gradu Garešnici i pripadajućim naseljima, zaključio je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!