Fotografija: Laserski show sve više zamjenjuje vatromet/ Foto: Tonci Plazibat/CROPIX/ D. Kirin
Galerija
Laserski show sve više zamjenjuje vatromet/ Foto: Tonci Plazibat/CROPIX/ D. Kirin

Daruvar će imati novogodišnji vatromet, Grubišno i Čazma laser show, Bjelovar još dvoji...

Doček Nove godine bez tradicionalnog vatrometa sve je popularniji u Hrvatskoj, a kao alternativna rješenja koriste se šarene konfete, laseri i ostali vizualni efekti. Evo kakva je situacija u BBŽ-u...Doček Nove godine bez tradicionalnog vatrometa sve je popularniji u Hrvatskoj, a kao alternativna rješenja koriste se šarene konfete, laseri i ostali vizualni efekti. 

Tu praksu sve više slijede i gradovi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Podsjetimo, Čazma je i 2023. godinu dočekala uz laserski show i time je zapravo bila među prvim hrvatskim gradovima koji su se odlučili na tzv. eko vatromet.

Kakva je situacija ove godine provjerili smo s čelnicima gradova i turističkih zajednica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

U Daruvaru vatromet već dogovoren

Trenutno jedini grad koji će sigurno imati vatromet je Daruvar, potvrdio je gradonačelnik Damir Lneniček.

- Imat ćemo organizirani doček uz vatromet. Također, svirat će bend Bumerang, koji u svom sastavu ima i jednog Daruvarčanina, poručio je Lneniček.

Jedino će Daruvar imati vatromet/ Foto: Tonci Plazibat/CROPIX
Jedino će Daruvar imati vatromet/ Foto: Tonci Plazibat/CROPIX

Gradonačelnik Daruvara komentirao je i nedavnu inicijativu Daruvarčana, koji predlažu da se ove godine vatromet ne održi, a da se predviđena sredstva doniraju za liječenje Eniza Jašarevića.

- Vatromet je dogovoren, potpisan i naručen još ranije tako da ne možemo od toga odustati. Međutim, Grad organizira humanitarni koncert koji će se održati 17. prosinca upravo za Eniza. Također, poslat ćemo dopis našim poduzetnicima da se uključe u akciju, a Grad će se kao i do sada također uključiti, pojasnio je Lneniček.

Čazma ponovno vjerna laserima

Nebo iznad Čazme u novogodišnjoj noći ponovno će obasjati laseri, potvrdio je gradonačelnik Dinko Pirak.

- I ove godine imamo doček na trgu, ali bez vatrometa, odnosno ponovno uz lasere. Građani su tu ideju pozdravili prošle godine, stoga nema razloga da to ne ponovimo. Idemo bez pucanje i galame, uz valcer, kazao je Pirak.

Čazma je i lani u Novu godinu ušla uz laserski show/ Foto: D. Kirin
Čazma je i lani u Novu godinu ušla uz laserski show/ Foto: D. Kirin

Njihovu ideju pratit će i Grubišno Polje.

- Imat ćemo organiziran doček Nove godine, međutim bez vatrometa. Imat ćemo svjetlosne efekte, odnosno laser show. Također, građane će tu noć uveseljavati lokalni bend Šliper, poručio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Garešnica jedina bez dočeka

Jednini grad u BBŽ-u koji neće imati organizirani doček, pa samim time niti vatromet ili neki drugi oblik svjetlosne zabave je Garešnica. 

- Imamo tradicionalno druženje građana uz glazbu za Božić, odnosno poslije polnoćke, međutim organiziranog dočeka Nove godine nema. Pokazalo se takav oblik druženja baš i nije uspješan kod nas, odnosno odaziv je upitan. Zadnji put je doček bio organiziran prije desetak godina, kazala je direktorica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak dodavši da će zato i ove godine biti organiziran dječji doček Nove godine.

U Bjelovaru odluka nije donesena

Jedini koji još uvijek nema točnu informaciju oko vatrometa je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

- U proračunu imamo osiguranu stavku za vatromet, no još uvijek razmišljamo hoćemo li ga organizirati ili ne. Poslušat ćemo još malo želje građana pa donijeti odluku, kazao je Hrebak.

Za kraj recimo i to da će u središtu Bjelovarsko-bilogorske županije biti organizirani doček Nove godine, a građane će zabavljati Mejaši. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!