Fotografija: Dario Hrebak, Hrvoje Cikoja, Mihovil Mateković i Dario Pleško/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dario Hrebak, Hrvoje Cikoja, Mihovil Mateković i Dario Pleško/ Foto: Deni Marčinković

ŽRK Bjelovar pokreće novi projekt pod nazivom "Male carice"

Želja nam je stvoriti klupske igračice, a dodatna kvaliteta doći će sama po sebi. Upravo na toj masovnosti klub se planira bazirati u budućnosti, istaknuo je Cikoja



Ženski rukometni klub Bjelovar osmislio je novi projekt pod nazivom „Male carice“. Riječ je o rukometnoj školi za djevojčice koja uključuje nove principe rada, novu organizaciju i suradnju s više klubova.

U rad će biti uključeni brojni treneri/ Foto: Deni Marčinković
U rad će biti uključeni brojni treneri/ Foto: Deni Marčinković

- Naziv „Male carice“ nadjenuli smo jer želimo da se iz njega iščita ono što zapravo hoćemo curicama omogućiti, a to je prvenstveno dati puno u pogledu sporta, a ujedno imamo i povijesni prepoznatljivi brend grada, s kojim se one mogu poistovjetiti. Nadalje, struka je potvrdila da trenažno-edukativni proces stvaranja igračica traje između osam i 12 godina. Upravo nam je to i primarni cilj, dakle uključiti djecu u sport i držati ih što duže, istaknuo je sportski direktor ŽRK Bjelovara Hrvoje Cikoja.

Hrvoje Cikoja/ Foto: Deni Marčinković
Hrvoje Cikoja/ Foto: Deni Marčinković

Kako kaže, buduće Male carice naučit će osnove ne samo rukometa, već i puno drugih sportova, poput atletike, gimnastike, plivanja, stoga će u projekt Male carice biti uključeni pored rukometnih, treneri i iz tih sportova. 

Zalog za budućnost

- Prije svega želimo stvoriti klupske igračice, a dodatna kvaliteta poslije će doći sama po sebi. Želimo masovnost domaćih igračica, na kojoj će se jednog dana klub moći bazirati. Dosadašnjim radom i nismo previše zadovoljni, stoga smo se i odlučili na stvaranje novog sustava, u kojem će se točno znati kada se i što radi u kojem uzrastu, objasnio je Cikoja.

Dio trenera uključenih u projekt i gradonačelnik Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dio trenera uključenih u projekt i gradonačelnik Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da je ova suradnja nastala, prije svega na spajanju dva postojeća kluba, ŽRK Bjelovara i Rukometne škole djevojčica. Postignut je takav dogovor da će se u RŠD-u prvenstveno raditi na mini rukometu, dok će stariji uzrasti trenirati pri ŽRK-u.

Upisi na jesen

Upisi u Male carice krenut ću na jesen, a dobrodošle su sve curice od prvog razreda osnovne škole, pa na više. Novi projekt, kao i dosadašnji rad, pohvalio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- Prije svega čestitam upravo kluba, ali i igračicama na odličnoj sezoni i sjajnom rezultatu u ligi, posebice što je ponovno izboreno sudjelovanje u nekom od europskih natjecanja. Također, vesele me ozbiljne klupske ambicije, koje ćemo mi kao Grad svakako pratiti. Naravno, pratit ćemo i druge sportove, ali Bjelovar je prvenstveno grad rukometa. Želja nam je u budućnosti napraviti još jedan iskorak te ako je ikako moguće pokušati se umiješati u dosad nedodirljivi dvojac Podravke i Lokomotive, između ostalog kazao je gradonačelnik Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo postignutom suradnjom u ime Rukometne škole djevojčica iskazao je i Mihovil Mateković.

- RŠD u potpunosti daje podršku ovom projektu. Veseli me i uključivanje drugih klubova iz okolice, jer amo tako možemo dodatno popularizirati ženski rukomet. Ne kaže se slučajno da uspješnost jednog kluba ovisi o radu mlađih dobnih kategorija. Podsjetit ću da je većina bjelovarskih rukometašica koje i danas brane boje kluba, svoje prve korake napravile upravo u RŠD-u, stoga još jednom izražavam zadovoljstvo ovom suradnjom, zaključio je Mateković. 

Mihovil Mateković/ Foto: Deni Marčinković
Mihovil Mateković/ Foto: Deni Marčinković