Fotografija: Rukometašice će dugo pamtiti ovaj poraz / Foto:Deni Marčinković
Rukometašice će dugo pamtiti ovaj poraz / Foto:Deni Marčinković

Rukometaši Bjelovara poraženi, rukometašice doživjele jedan od najvećih poraza u povijesti

S nestvarnih 44:15 rukometašice Bjelovara izgubile su od Lokomotive, dok su Kesizupci izgubili od Gorice rezultatom 35:31



Rukometašice Bjelovara doživjele su jedan od najvećih poraza u povijesti kluba. Naime, na današnjem gostovanju u Zagrebu kod Lokomotive poražene su rezultatom 44:15. Da stvari ne idu u dobrom smjeru vidjelo se već na samom početku susreta kada su domaće igračice u 10. minuti povele 6:0, a kako je susret odmicao ta prednost postajala je sve veća. 

Sedam pogodaka

Iako su nas naše djevojke u nekoliko proteklih godina puno puta znale jako ugodno iznenaditi, danas su svima, a pretpostavljamo najviše sebi, pružile vrlo neugodno iznenađenje porazom od pomalo nestvarnih 29 razlike. Najefikasnija u redovima Bjelovarčanki bila je Ema Guskić s postignutih sedam pogodaka. Izuzmemo li uz nju i Ines Pifar koja je postigla dva pogotka, niti jedna od ostalih igračica nije se više od jednom upisala u listu strijelaca.

 – Danas apsolutno ništa nije valjalo. Do jučer je sve bilo super, cure su imale dobar pristup na treningu, a u posljednje dvije utakmice zbilja su se borile. U današnjoj utakmici kao da je istrčalo nekih drugih 16 igračica, rekao je nakon utakmice trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Nažalost, porazi su sastavni dio sporta i iz njih treba izvući puke. Međutim, pred Obranom sada nije niti malo jednostavan zadatak da pronađe način kako probuditi djevojke nakon ovog šokantnog rezultata. Bez obzira na to djevojke se i dalje nalaze na četvrtoj poziciji ligaške ljestvice, a u idućem kolu na svom terenu ugostit će Podravku Vegetu, vodeću momčad lige.

Poraz rukometaša

Recimo i to da se i rukometaši Bjelovara u grad rukometa večeras također vraćaju praznih ruku. Naime, na gostovanju u Velikoj Gorici domaćin je bio bolji rezultatom 35:31. Cijeli susret ekipa Gorice bila je u rezultatskoj prednosti, koja je cijeli susret iznosila između tri i šest pogodaka razlike. Najefikasniji u redovima Kesizubaca bio je Tibor Jurjević s osam postignutih pogodaka.

 - Ušli smo malo nervozno u utakmicu što su igrači Gorice iskoristili i odmah stvorili razliku koju su držali cijelu utakmicu. U jednom trenutku došli na -3 i imali zicer koji nažalost nismo realizirali. Okrećemo se idućoj utakmici u kojoj bi pobjedom osigurali 6. poziciju, što bi značilo da u iduću fazu natjecanja prenosimo četiri boda, kazao je nakon utakmice trener RK Bjelovara Josip Pećina. 

Baš kao djevojke, i rukometaši su zadržali poziciju koji su držali prije ovog kola. Trenutno se nalaze na 6. mjestu premijerligaške ljestvice, s 14 osvojenih bodova. U idućem kolu, ujedno i posljednjem u prvom dijelu natjecanja, Bjelovarčani će na svom terenu ugostiti Spačvu iz Vinkovaca.