Fotografija: Pobjednička ekipa izborila plasman na državno natjecanje/ Foto: OŠ Garešnica
Galerija
Pobjednička ekipa izborila plasman na državno natjecanje/ Foto: OŠ Garešnica

Učenici OŠ Garešnica županijski su prvaci u rukometu: "Pobijedili su u zadnjim sekundama"

Ovo je treće državno natjecanje za našu školu nakon krosa i futsala i više smo nego ponosni, rekao nam je trener Nikica Katić



U Garešnici je u utorak 15. ožujka održano županijsko Natjecanje u rukometu.

Sudjelovalo je pet ekipa, a pobjedu su, baš kao u futsalu prošloga tjedna, odnijeli borbeni domaćini i izborili plasman na državno Natjecanje.

Treće državno natjecanje

- U zanimljivom i napetom finalu između 4. OŠ Bjelovar i Garešnice pobjedu je izborila garešnička ekipa u zadnjim sekundama utakmice, i to s rezultatom 12:11. Ovo je treće državno natjecanje za našu školu nakon krosa i futsala i više smo nego ponosni. Državna završnica u rukometu je na rasporedu od 25. do 27. ožujka, također u Poreču – rekao nam je trener Nikica Katić.

Zlatne medalje za najbolje u županiji/Foto: OŠ Garešnica
Zlatne medalje za najbolje u županiji/Foto: OŠ Garešnica

Nekolicina učenika OŠ Garešnica ove je godine izborila plasman na tri državna natjecanja. Iza njih je natjecanje u krosu, na kojem je učenik Jan Tuđan osvojio drugo mjesto, a krajem ožujka ih čeka rukomet i futsal. Trener Katić ističe kako je riječ o vrijednim učenicima koji četiri puta tjedno dolaze na trening rano ujutro u 6:50. Disciplina, predanost i marljivi rad donijeli su im i velike rezultate.

Zajednička fotografija sudionika natjecanja/Foto: OŠ Garešnica
Zajednička fotografija sudionika natjecanja/Foto: OŠ Garešnica

Na županijskom Natjecanju u rukometu sudjelovali su učenici iz pet škola: 1., 3. i 4. OŠ Bjelovar, te OŠ Đulovac i OŠ Garešnica. Garešnički osnovnoškolci sretni su zbog pobjede te ih veseli odlazak na državni turnir gdje će odmjeriti snage s najboljim malim rukometašima u Lijepoj Našoj.

Pobjednička ekipa

- Nakon dvije uvjerljive pobjede u grupnoj fazi, u finalu su tijesno pobijedili 4. OŠ iz Bjelovara. Najbolji pojedinci i vođe ekipe Dominik Kranjec i Mirko Juretić turnir su završili sa 12 i 13 postignutih pogodaka - kazao nam je rukometni trener OŠ Garešnica Matija Baotić.

Za pobjedničku ekipu igrali su Sunulah Husić, Borna Gudelj, Filip Dobrijević, Jan Tuđan, Kranjec Dominik, Leon Gorupec, Matija Weber, Ivano Koren, Mirko Juretić, Štimac Dorian, Lacković Ivan, Karlo Heigl i Mihalić David.

Čestitamo ovim sjajnim učenicima i trenerima Nikici Katiću i Matiji Baotiću.