Fotografija: Učenici i trener jednako ponosni na županijsko zlato/ Foto: Nikica Katić
Galerija
Učenici i trener jednako ponosni na županijsko zlato/ Foto: Nikica Katić

Učenici OŠ Garešnica županijski su prvaci u futsalu: "Sad jedva čekamo ići na državno!"

U nogometu je najteže doći na državno jer svi igraju nogomet i nema slabe ekipe. Ovaj uspjeh još jedan je dokaz da se zalaganjem, trudom i zajedništvom može pobijediti i dosta jača ekipa, kaže trener KatićUčenici Osnovne škole Garešnica županijski su prvaci u futsalu. Titulu najboljih malonogometaša u županiji, barem što se školskog natjecanja tiče, mladići iz Garešnice osvojili ovog tjedna na domaćem terenu. 

Pored zlatnih medalja, učenici OŠ Garešnica izborili su i plasman na državno natjecanje, koje se od 30. ožujka do 1. travnja održava u Poreču. 

Iznenadili sami se

Domaća ekipa pripremila je pravi mali futsal spektakl za svoje školske kolege i nastavnike. Dečki su se lavovski borili i pokazali da su najbolji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U Poreču će imati priliku odmjeriti snaga s najboljim momčadima u Hrvatskoj, što će im ujedno biti prilika i za zanimljivo putovanje, kao i za druženje s vršnjacima u predivnom okruženju.

Velikim zalaganjem, trudom i timskim radom do cilja/ Foto: Nikica Katić
Velikim zalaganjem, trudom i timskim radom do cilja/ Foto: Nikica Katić

- Učenici su osvojili prvo mjesto u izrazito jakoj konkurenciji čime su nas sve iznenadili. U finalu su igrali protiv glavnog favorita, Osnovne škole Đulovac, i pobijedili ih 5:2. To je još jedan dokaz da se zalaganjem, trudom i zajedništvom može pobijediti i dosta jača ekipa – ponosno je kazao trener Nikica Katić.

Sreća na dodjeli zlatnih medalja nakon turnira/ Foto: Nikica Katić
Sreća na dodjeli zlatnih medalja nakon turnira/ Foto: Nikica Katić

Za momčad koja se okitila zlatom igrali su učenici sedmih i osmih razreda: Jan Tuđan, Sunullah Husić, David Mihalić, Borna Gudelj, Jurica Ontl, Antonio Plavšić, Matej Štajgler, Dominik Kranjec, Josip Ljubić i Teo Najman. Zanimljivo je da su trojica učenika, Jan, Sunullah i David, ove godine bila i na Državnom natjecanju u krosu.

Najteže je biti prvi u nogometu

- U nogometu je najteže doći na državno jer svi igraju nogomet i nema slabe ekipe. Pobjeda na županijskom Natjecanju u futsalu velik je uspjeh za školu. Veselimo se Poreču, idemo opušteno, utakmicu po utakmicu, pa što bude. Dečki su iznenađeni i oduševljeni, jedva čekaju državnu završnicu – dodao je trener Katić.

Susret koji će garešnički učenici dugo pamtiti/ Foto: Nikica Katić
Susret koji će garešnički učenici dugo pamtiti/ Foto: Nikica Katić

Na županijskom Natjecanju u futsalu uz pobjedničku momčad iz OŠ Garešnica sudjelovale su 2. i 4. OŠ Bjelovar, OŠ Đulovac, OŠ Veliki Grđevac i OŠ Daruvar. Čestitamo pobjednicima i želimo im puno sreće, ali i dobru zabavu u Poreču.