Fotografija: Prošle godine u prosjeku je na 5 održanih kola sudjelovalo po 40 ljudi, većinom iz Kutine, Daruvara, Slavonskog Broda, Lipika, Pakraca i Bjelovara/Foto: Pakrački list
Galerija
Prošle godine u prosjeku je na 5 održanih kola sudjelovalo po 40 ljudi, većinom iz Kutine, Daruvara, Slavonskog Broda, Lipika, Pakraca i Bjelovara/Foto: Pakrački list

U nedjelju počinje Omanovac zimska liga: "Imamo i novost - uvodimo ekipno natjecanje"

"Očekujemo dobar odaziv, a potajno se nadamo i obaranju rekorda od 51 nastupa na jednom kolu. Vidljiv je i veći interes Lipičana i Pakračana, iako još ima prostora za poboljšanje", kaže organizatorU nedjelju (26. 11.) u 10 sati sa startom ispred pakračke Česme započinje 7. izdanje Omanovac zimske trening lige, u organizaciji Vedrana i Vedrane Kelemen, atletičara iz Lipika. Natjecatelji trče od starta do Planinarskog doma Omanovac, stazu dugu 7,6 kilometara s oko 500 metara visinske razlike, piše Compas.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

- Prošle godine u prosjeku je na 5 održanih kola sudjelovalo po 40 ljudi, većinom iz Kutine, Daruvara, Slavonskog Broda, Lipika, Pakraca i Bjelovara. Najviše veseli to što se otprilike 80 posto natjecatelja vraća na ligu i trči ju redovito, iako dolaze iz udaljenijih krajeva. Dio natjecatelja hoda, veći dio trči, a dobrodošli su i biciklisti iako se oni ne natječu za plasman nego se samo bilježi njihov nastup izvan konkurencije, govori Kelemen.

Novitet

- Novost je da se ove godine uvodi ekipno natjecanje u kojemu se zbrajaju svi ostvareni bodovi tročlane ekipe. Krajnji rok za prijavu ekipe je na prvom kolu. Trči se ukupno 6 kola, a očekujemo dobar odaziv kao i zadnje dvije godine, a potajno se nadamo i obaranju rekorda od 51 nastupa na jednom kolu. Zadnje dvije godine vidljiv je i veći interes Lipičana i Pakračana, iako i ovdje ima prostora za poboljšanje. To je "problem" većine liga za koje znam, jer slične lige većih naselja od naših bilježe manji odaziv nego ga mi imamo, objašnjava Kelemen.

Dosadašnji pobjednici Omanovac zimske trening lige su Darko Škevin (2x), Renato Dasović, Antonio Đurčević i Vedran Kelemen (2x) koji brani i lanjski naslov. Kod žena su pobijedile Daliborka Škevin (3x), Jasna Hafner, Sanja Vuković i Mariana Koval koja je prošlogodišnja pobjednica., piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!