Fotografija: Posljednje kolo na rasporedu je za tri tjedna, 19. veljače s početkom u 10:00 sati. Nakon kola uslijedit će proglašenje pobjednika i ručak za natjecatelje/Foto: Compas
Galerija
Posljednje kolo na rasporedu je za tri tjedna, 19. veljače s početkom u 10:00 sati. Nakon kola uslijedit će proglašenje pobjednika i ručak za natjecatelje/Foto: Compas

OMANOVAC ZIMSKA LIGA Kod muškaraca Kelemen prvi, kod žena situacija nikad neizvjesnija

Organizator pohvaljuje sve natjecatelje koji savladaju ovaj uspon dugačak 7,6 km s 500m visinske razlike. Najmlađi natjecatelji nemaju niti 10 godina, dok najstariji imaju i preko 60 godina



Trideset i sedam natjecateljica i natjecatelja sudjelovalo je na jučerašnjem pretposljednjem, 4. kolu Omanovac zimske trening lige. Već tradicionalno najbrojniji su bili natjecatelji iz Kutine, a uz Pakračane i Lipičane bilo je natjecatelja i iz Dugog Sela, Garešnice i Požege, piše Compas.

Foto: Compas
Foto: Compas

Nakon dugog vremena i proljetnih uvjeta, napokon je održano jedno kolo u zimskim uvjetima te mnogi nisu mogli dočekati trčati na Omanovac u prekrasnoj zimskoj, ledom i snijegom okovanoj kulisi.

Situacija kod muškaraca

U tim uvjetima kod muškaraca se najbolje snašao ukupno vodeći Lipičanin Vedran Kelemen koji trči za AK Maratonjare Kutina, a za njim je slijedio Nino Vodvarka iz AK Martin Dugo Selo. Ovim drugim mjestom Nino je zamijenio poredak s Daruvarčaninom Ratkom Borošem koji je ovo kolo propustio te Nino, u slučaju da prisustvuje zadnjem kolu, može računati na 30 gratis bodova zbog sudjelovanja u svim kolima.

Foto: Compas
Foto: Compas

Poredak trojice najbržih zaključio je odnedavno Pakračanin Dimcho Velichkov te je ovo jedno od najuspješnijih "domaćih" kola za muškarce.

Gužva kod žena

Kod žena je stazu ponovno najbrže svladala Mariana Koval te upisala drugu pobjedu u drugom nastupu. Tom pobjedom Mariana se uključila i borbu za ukupan poredak. Iza Mariane slijedila je lanjska ukupna pobjednica i dvostruka ovosezonska Sanja Vuković iz Kutine, a brzo za njom stigla je njezina sugrađanka Suzana Brlek.

Djeca trkači

Vrlo vrijedni i pohvalni rezultati su mladih Kutinčana, osmogodišnje Tare Bakse i devetogodišnjeg Ariana Brleka, koji su do cilja došli za manje od sat vremena. Oboje su u uskoj konkurenciji za najbolje mlade natjecatelje.

Foto: Compas
Foto: Compas

Organizatore Lige veseli i već ove godine standardno solidan broj domaćih natjecatelja koji se kreće oko 10 po kolu. Pritom ima dobar dio natjecateljica Level Fit studia Lipik.

U ukupnom poretku kod muškaraca je sve više manje jednostavno, Kelemen je uvjerljivo prvi, Vodvarka je drugi s osjetnom prednošću ispred Boroša, i vrlo teško će netko osim njih trojice konkurirati za prva tri mjesta.

Kod žena nikad nije bila gušća i neizvjesnija situacija. Čak sedam žena nalazi se u 52 boda i ima šanse za plasman u prve tri na kraju. Osvježenje zadnja dva kola je Koval koja je s dvije pobjede i najbržim vremenom sezone došla u situaciju da se s eventualnom trećom pobjedom u zadnjem kolu uključi u borbu za prvo mjesto. Osim nje, na poziciju najbolje konkuriraju i Sanja Vuković, Senka Jeftinić iz Daruvara, Suzana Brlek i Vlatka Ferić iz Kutine, te Lipičanke Vedrana Molnar Kelemen i Adriana Rundić Hruška. Nije nemoguće da se u raspletu zadnjeg kola dogodi da više natjecateljica ima isti broj bodova, a da pri tome o poretku odlučuje veći broj pobjeda.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Velik utjecaj na poredak će imati najbolje vrijeme sezone (30 gratis bodova) i sudjelovanje na svim kolima (30 gratis bodova), s tim da se boduju 4 najuspješnija kola po broju bodova.

Posljednje kolo

Organizator pohvaljuje sve redovite natjecatelje i sve one koji na bilo koji način savladaju ovaj uspon dugačak 7,6km s 500m ukupne visinske razlike. Najmlađi natjecatelji nemaju niti 10 godina, dok najstariji imaju i preko 60 godina.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Posljednje kolo na rasporedu je za tri tjedna, 19. veljače s početkom u 10:00 sati. Nakon kola uslijedit će proglašenje pobjednika i ručak za natjecatelje, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!