Fotografija: Mariana Kova, Senka Jeftinić, Vedran Kelemen i Ratko Boroš na postolju Omanovac zimske trening lige/ Foto:/Foto: Omanovac zimska trening liga/Privatni album
Galerija
Mariana Kova, Senka Jeftinić, Vedran Kelemen i Ratko Boroš na postolju Omanovac zimske trening lige/ Foto:/Foto: Omanovac zimska trening liga/Privatni album

Omanovac zimska liga: Koval i Kelemen pobjednici, Daruvarčani Jeftinić i Boroš brončani

Titulu ukupnih pobjednika ovog natjecanja ponijeli su Mariana Koval iz Pakraca i Vedran Kelemen iz Lipika



Mariana Koval iz Pakraca i Lipičanin Vedran Kelemen ukupni su pobjednici Omanovac zimske trening lige u ženskoj i muškoj konkurenciji. Također, sjajan rezultat ostvarili su i daruvarski trkači Senka Jeftinić i Ratko Boroš, koji su u ukupnom poretku osvojili odlična treća mjesta u ženskoj, odnosno muškoj konkurenciji.

Pobjednički trojac u muškoj konkurenciji/ Foto: Omanovac zimska trening liga
Pobjednički trojac u muškoj konkurenciji/ Foto: Omanovac zimska trening liga
Najbrže tri djevojke u ukupnom poretku/ Foto: Omanovac zimska trening liga
Najbrže tri djevojke u ukupnom poretku/ Foto: Omanovac zimska trening liga

- Jako sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. Trenutno se pripremam za 100 milja Istre, tako da su mi treninzi totalno drukčiji od ove utrke, što ovaj rezultat čini još boljim. Naime, na Omanovcu se trče kratke i brze utrke, dok je moj tempo puno sporiji i više se baziram na izdržljivost, jer u Istru idem 168 napasti kilometara, poručio je Ratko Boroš.

Ponovljen najbolji rezultat

Inače, Ratko je i ranijih godina sudjelovao u ovom natjecanju, a ovogodišnjim trećim mjestom u ukupnom poretku ponovio je svoj najbolji rezultat.

Senfa Jeftinić i Ratko Boroš/ Foto: Privatni album
Senfa Jeftinić i Ratko Boroš/ Foto: Privatni album

- Lani sam također bio treći. Sada se okrećem Istri, iako prije toga planiram sudjelovati na Polojskoj Ultri u Slavonskom Brodu. Riječ je o cestovnoj utrci kružnog tipa ukupne duljine 100 kilometara, poručio je Ratko Boroš.

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima nije krila ni Senka Jeftinić.

Prvi nastup i odmah postolje

- Super, stvarno dobar rezultat. Sad mi je teren poznat, tako da ću se za iduću godinu još bolje pripremiti, poručila je Senka Jeftinić, kojoj je ovogodišnje sudjelovanje ujedno i prvo na Omanovac zimskoj trening ligi.

Iako je nakon trećeg kola bila vodeća u ukupnom poretku kod žena, nažalost morala je propustiti četvrto kolo, što se odrazilo na konačni rezultat.

- Bila sam bolesna i nisam mogla trčati. Međutim, zbilja sam zadovoljna ostvarenim rezultatom. Ušla sam bez ikakvih očekivanja, tako da je ovo zbilja super, kazala je Jeftinić koja se također sprema za nastup u Istri i to na 42 kilometra, a prije toga očekuje je još i proljetna liga Hrvatska trči i Hendrix polumaraton. 

Mariana Koval/ Foto: Omanovac zimska trening liga
Mariana Koval/ Foto: Omanovac zimska trening liga

Recimo i to da su uz spomenute Marianu, Senku, Vedrana i Ratka na postolje su se u ukupnom poretku penjali i osvajači srebrne medalje Sanja Vuković iz Kutine te Nino Vodvarka iz Dugog Sela. Osim što je pobjednik muške konkurencije, Vedran Kelemen ujedno je i organizator ovog natjecanja.  

U prosjeku 40 trkača po kolu

- Ovo je šesto izdanje Lige, a drugu godinu za redom organiziramo ga supruga i ja. Jako sam zadovoljan kako se cijelo natjecanje odvijalo. U prosjeku smo imali 40 trkača po kolu. Posebno nas veseli što i dalje dolazi veliki broj natjecatelja iz Kutine, Bjelovara, Slavonskog Broda, Požege, Daruvara, Garešnice, a povećao se i broj domaćih natjecatelja iz Lipika i Pakraca, poručio je Vedran Kelemen.

Vedran Kelemen/ Foto: Omanovac zimska trening liga
Vedran Kelemen/ Foto: Omanovac zimska trening liga

Dodaje i to da je organizacijski sve prošlo u najboljem redu.

- Osim što smo nagradili najbolje pojedince, zaslužena priznanja dobila su i dva najmlađa natjecatelja, Arian Brlek i Taru Baksa iz Kutine, koji imaju devet i deset godina. Također, imali smo najbolje otrčan muški rezultat ikad, a u ženskoj konkurenciji smo imali jedan od najboljih rezultata posljednjih nekoliko godina, kazao je Vedran Kelemen dodavši da je u planu nastavak Lige i iduće godine. 

Najmlađi natjecatelji/ Foto: Omanovac zimska trening liga
Najmlađi natjecatelji/ Foto: Omanovac zimska trening liga

Za kraj, Kelemen se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovogodišnje Omanovac zimske trening lige.

- Hvala svima za svaki savjet, okrijepu, animiranje natjecatelja, podršku, pohvalu... Također, zahvaljujem i Dekiju na domaćinstvu gore u Domu, na ručku, Marku na prekrasnim medaljama i plaketama, Heleni na predivnim buketima, Udruzi djece branitelja Domovinskog rata Lipik/Pakrac na priznanjima i svima ostalima još jednom veliko hvala, zaključio je Vedran Kelem, organzator Omanovac zimske trening lige.

Zajednička fotografija/ Foto: Omanovac zimska trening liga
Zajednička fotografija/ Foto: Omanovac zimska trening liga

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!