Fotografija: U dvorani se skupilo oko 150 ljudi/ Foto: RK Daruvar
Galerija
U dvorani se skupilo oko 150 ljudi/ Foto: RK Daruvar

U Daruvaru pao i Čakovec: "Treba se dogoditi čudo da ne uđemo u drugu ligu"

Ne znam ni kako smo uspjeli izdržati tempo koji su nam dečki iz Čakovca nametnuli, ali svaka čast mojim igračima. Mislim da je sada to-to, zadovoljno je kazao trener RK Daruvara Zoran Grkinić



- Bila je to teška muka. Dečki iz Čakovca, trče, lete svih 60 minuta gore-dolje. Ne znam ni kako smo taj tempo izdržali, ali svaka čast mojim igračima. Mislim da je sada to-to. Ne znam koje se čudo treba dogoditi da ne osvojimo naslov, odnosno da ne uđemo u drugu ligu, riječi su trenera RK Daruvara Zorana Grginića nakon još jedne vrlo bitne pobjede.

Naime, u sklopu 16. kola 3. HRL Sjever rukometaši Daruvara na domaćem terenu svladali su drugu ekipu Čakovca rezultatom 39:37 i tako napravili ogroman iskorak ka toliko željenom cilju. 

"Run&gun" rukomet

Sudeći po konačnom rezultatu, odnosnu ukupnom broju postignutih pogodaka, 150 gledatelja, koliko ih se u subotu okupilo u daruvarskoj Gradskoj sportskoj dvorani, moglo je uživati u pravom "run&gun" rukometu. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj neizvjesnosti te je rezultatska prednost odlazila malo na jednu, pa malo na drugu stranu, da bi se na predah se otišlo rezultatom 18:18. U drugom dijelu domaći rukometaši ubacili su u brzinu više te su već u 35. minuti na svom kontu imali +4.

Igrači Čakovca nametnuli su visok ritam/ Foto: RK Daruvar
Igrači Čakovca nametnuli su visok ritam/ Foto: RK Daruvar

Stečenu prednost Daruvarčani nisu ispuštali sve do kraja susreta, iako su gosti iz Međimurja u nekoliko navrata dolazili na -1. Najefikasniji u redovima domaćina bili su Romario Fiala i Matej Paljar s devet postignutih pogodaka, dok se Deni Fiala u strijelce upisao sedam puta. 

Protiv fenjeraša u zadnjem kolu

Kao što smo već rekli, rukometaši Daruvara ovom pobjedom gotovo pa sigurno osigurali su naslov prvaka i ulazak u drugu ligu, u kojoj se nisu natjecali već dugih 25 godina. S ova dva boda Daruvarčani sada na svom kontu imaju ukupno njih 26, odnosno četiri više od Čakovca 2 te 5 od Bjelovara 2, koji ima i utakmicu manje.

Do kraja prvenstva ostala su još svega dva kola u kojima rukometaši Daruvara trebaju jednu pobjedu da bi i matematički osigurali titulu. Prvu priliku za to imaju već idućeg vikenda, kada gostuju u Nedelišću, a ne pođe li im sve po planu popravni ispit imat će za tri tjedna kada na svom terenu dočekuju Novsku. Riječ je o posljednjeplasiranoj ekipi lige koja još uvijek nema osvojen niti jedan bod i sve osim trijumfa Daruvarčana bilo bi pravo čudo.