Fotografija: RK Daruvar - RK Bjelovar 38:34/ Foto: RK Daruvar
Galerija
RK Daruvar - RK Bjelovar 38:34/ Foto: RK Daruvar

Rukometaši Daruvara drugi put svladali Bjelovar i napravili ogroman iskorak ka drugoj ligi

Prije svega čestitam svojim dečkima, ali i protivniku na odlično odigranoj utakmici. Vidjelo se da nama nedostaje treninga, čak su se pojavili i grčevi kod nekih igrača, ali iskustvo je ipak presudilo, kaže Grkinić



Rukometaši Daruvara napravili su veliki korak ka ostvarenju cilja, odnosno ulaska u 2. HRL Sjever. Naime, u derbi utakmici protiv druge ekipe Bjelovara slavili su rezultatom 38:34.

Svih 60 minuta Daruvarčani su bili dominantniji i bolji suparnik. Prvu značajniju prednost imali su već u 22. minuti, kada je rezultat na semaforu glasio 14:8, a na predah se otišlo sa +7 u korist Daruvarčana. Drugo poluvrijeme nastavili su u istom tonu te su u jednom trenutku čak vodili s velikih 11 pogodaka razlike. Kako se utakmica bližila kraju Bjelovarčani su tu prednost postupno smanjivali, ali sve što su uspjeli napraviti bilo je doći na konačnih - 4.

Efikasni Daruvarčani

U redovima Daruvarčana najraspoloženiji je bio Romario Fiala, koji je gostujuću mrežu zatresao čak 10 puta, a gol manje postigao je Fran Ivančić. Recimo i to da je najefikasniji kod Bjelovarčana bio Marko Dubravac, bivši igrač Daruvara, koji se u strijelce upisao također 10 puta.

Cijeli susret Daruvarčani su bili u prednosti/ Foto: RK Daruvar
Cijeli susret Daruvarčani su bili u prednosti/ Foto: RK Daruvar

- Prije svega čestitam svojim dečkima, ali i protivniku na odlično odigranoj utakmici. Iako tijek rezultata to ne govori, utakmica je bila tvrda i Bjelovar se do kraja nije predavao. Vidjelo se da nama nedostaje treninga, čak su se pojavili i grčevi kod nekih igrača, ali iskustvo je ipak presudilo, zadovoljno je komentirao trener RK Daruvara Zoran Grginić.

Sami na vrhu

Nakon 15 odigranih kola RK Daruvar nalazi se na prvom mjesto s 24 osvojena boda, dva boda manje ima drugoplasirani RK Čakovec 2, dok je na trećoj poziciji RK Bjelovar 2 s 21 bodom. 

Idući vikend Daruvarčani će imati priliku dodatno učvrstiti lidersku poziciju, jer u Gradskoj sportskoj dvorani gostuje ekipa Čakovca, jedina momčad koju Daruvarčani nisu uspjeli pobijediti ove sezone. Eventualnom pobjedom u tom dvoboju gotovo pa sigurno osigurali bi prvo mjesto i toliko željenu drugu ligu, iako trener Grkinić ističe da je "zec još u šumi".

U dvorani se skupilo nešto više od 100 navijača/ Foto: RK Daruvar
U dvorani se skupilo nešto više od 100 navijača/ Foto: RK Daruvar

- Ima još utakmica za igrati i ne smijemo upisivati bodove unaprijed. Naš fokus sada je usmjeren isključivo na subotu i utakmicu protiv Čakovca. Ne bavimo se kalkulacijama i gledamo samo na idućeg protivnika, zaključio je trener RK Daruvara Zoran Grkinić.