Fotografija: Klub u Čazmi osnovan je na inicijativu obitelji Murlin/ Foto: Privatni album
Galerija
Klub u Čazmi osnovan je na inicijativu obitelji Murlin/ Foto: Privatni album

U Čazmi osnovan hrvački klub: "Treninzi kreću na proljeće, a članarine za sada nema"

Grad Čazma omogućio nam je lijepi prostor za treniranje u domu u Milaševcu. U Čazmi nema klubova gdje djeca mogu trenirati borilačke vještine pa vjerujemo da će im ovo biti zanimljivo, kaže Domagoj Murlin



Na inicijativu obitelji Murlin, koja se prije više godina iz Zagreba vratila u Čazmu na obiteljski posjed, osnovan je Hrvački klub Čazma.

Naime, Mislav Murlin, koji se ovim sportom bavi pet godina i do sada je trenirao u Vrbovcu, vice je prvak Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim stilom, u uzrastu mlađi dječaci, kategoriji do 59 kg.

Veliku podršku u osnivanju kluba dobili su od Grada Čazme.

– Grad Čazma omogućio nam je lijepi prostor za treniranje u domu u Milaševcu. U proljeće planiramo početi s treninzima jer prostor moramo još malo urediti i nabaviti još neku opremu. U Čazmi nema klubova gdje djeca mogu trenirati borilačke vještine pa vjerujemo da će biti zanimljiv djeci, rekao je Domagoj Murlin, Mislavov otac na nastavio.

Prijave su u tijeku

– Želja nam je da u klubu treniraju i djevojčice i dječaci. Mogu nam se javiti djeca od sedam godina na više. U planu je da imamo grupu od sedam do dvanaest godina i od dvanaest pa na više. Svi koji žele trenirati mogu nam se već sada javiti jer radimo predbilježbe za proljeće kad planiramo početi s treninzima. Mail adresa na koju se možete javiti je hkcazma@gmail.com ili na broj mobitela 091 283 5125, kaže Murlin.

Mislav Murlin viceprvak je Hrvatske u uzrastu mlađi dječaci, kategoriji do 59 kg/ Foto: Privatni album
Mislav Murlin viceprvak je Hrvatske u uzrastu mlađi dječaci, kategoriji do 59 kg/ Foto: Privatni album

Novi čazmanski klub podržava i Hrvatski hrvački savez te vrbovečki hrvački klub. Upravo iz toga kluba s dugogodišnjim iskustvom i tradicijom dolazit će treneri kako bi hrvanju podučavali mlade Čazmanke i Čazmance. Važno je napomenuti kako, u početku, članarine u ovom kubu neće biti. Želja je da se što više djece okuša u hrvanju i zavoli ga.

Hrvanje je sport idealan za djecu jer ne sadrži elemente udaraca.

Plamenit sport

Prednost treniranja hrvanja je u jednostavnosti i lako se uči. Razvijaju se skoro svi mišići, dok različite težinske kategorije omogućuju svima bavljenje ovim sportom.

– Ovo je vrlo plemenit sport koji nije toliko zastupljen u medijima pa malo ljudi za njega i zna. Zato pozivam sve da dođu na par treninga i da se upoznaju s ovim sportom. Ovo nije ni sport koji zahtijeva velika financijska sredstva, u početku je dovoljna oprema za tjelesni. Kada se krene na natjecanja dovoljan je jedan hrvački triko i hrvačke tenisice, dodaje Murlin.

Inače, Mislav Murlin izabran je u reprezentaciju Hrvatske U-15 s kojom trenira i priprema se za Europsko prvenstvo sljedeće godine, a uspješna hrvačica je i njegova dvije godine mlađa sestra Ana.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!