Fotografija: Lovor Nagy/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Lovor Nagy/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Tinejdžer iz Pakraca pokreće košarkašku 3x3 ligu: "Svi se mogu prijaviti, nema ograničenja"

"Odlučili smo pokušati organizirati, po prvi puta, zimsku ligu, a u organizaciji nam je mnogo pomogao i Jasmin Ramić iz Sportske zajednice Pakraca", kaže Lovro Nagy



Drugog vikenda prosinca, točnije 9. 12., trebala bi krenuti prva amaterska košarkaška 3x3 Zimska liga u Pakracu. Točan broj ekipa još nije poznat, jer prijave traju do 5. prosinca, no nas je zainteresiralo što se radi o sportskom novitetu, a još je zanimljivije da je na čelu organizacijske ekipe 17-godišnji Lovro Nagy, veliki zaljubljenik u sport i učenik 3. razreda Ekonomske i turističke škole u Daruvaru.  Utakmice će se igrati u pakračkoj sportskoj dvorani.

'Zimi nam je nedostajalo igre'

Kako nam je ispričao radišni mladić, do svega je došlo sasvim spontano.

- Ima nas mnogo u Pakracu koji smo zainteresirani za košarku. Ljeti je lako organizirati utakmice, postojale su i ljetne lige ili bi se samo našli na igralištu i odigrali koju utakmicu. No, zimi je to malo veći problem, a nema organiziranih događanja u zatvorenom. Kako znam da stvarno ima puno zaljubljenika u košarku i sport općenito, odlučili smo pokušati organizirati, po prvi puta, ovu zimsku ligu. Sve radimo potpuno amaterski pa moram zamoliti sve da nemaju prevelika očekivanja - govori skromni mladić. Dodaje kako im je u organizaciji mnogo pomogao i Jasmin Ramić iz Sportske zajednice Pakraca koji je suorganizator natjecanja i velika podrška mladim košarkaškim entuzijastima.

Lovor Nagy/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Lovor Nagy/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Kako je sve još puno nepoznanica, detaljnije informacije bit će poznate nakon što se utvrdi broj ekipa koje će se prijaviti na sudjelovanje u ligi. Lovro vjeruje da će liga trajati do kraja veljače, a ovisno o broju ekipa igrat će se svakog ili svakog drugog vikenda.

Plakat 3x3 Zimske lige Pakrac
Plakat 3x3 Zimske lige Pakrac

- Važno je napomenuti da se svi mogu prijaviti. Nemamo dobnih ograničenja, mogu se javiti ekipe od 14 godina, ali i starije ekipe. Također, liga nije ograničena na Pakrac nego na sve ekipe koje su zainteresirane, tko god i odakle god da se javi sa spremnom ekipom moći će igrati. Ipak, vjerujem da će najviše ekipa biti iz Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije - kaže Nagy, dodajući da će najboljima biti uručeni trofeji, a razmišlja se i o novčanoj nagradi, no detalji će biti poznati uskoro.

U sportu od pete godine

Nagy je, inače, u Pakracu i okolici poznat kao veliki zaljubljenik u sportove. Od pete godine igra rukomet, kad nije na tom terenu prebacuje se na košarkaško igralište, a voli zaigrati i tenis. Planinari i izletnici često su ga, vjerojatno, susreli ako bi se vikendom zaputili u Planinarski dom Omanovac kojeg vode njegovi roditelji Dean i Dalija, a gdje im on, kada ulovi slobodnog vremena, pomaže u ugošćivanju planinara.

Lovor Nagy/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Lovor Nagy/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Neumorni mladić pritom ima i brojne školske obveze, no za sport i druženje uvijek, kaže, nađe vremena.

Zainteresirane ekipe mogu mu se javiti na njegov broj mobitela 098 172 2800 (najbolje nakon 14 sati ili vikendom) kao i na email adresu lovronagy77@gmail.com gdje mogu dobiti sve potrebne informacije o održavanju lige te prijaviti svoju ekipu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!