Fotografija: Pobjednička ekipa iz Petrinje/Foto: Phi media
Galerija
Pobjednička ekipa iz Petrinje/Foto: Phi media

Uzbudljivi amaterski 3X3 turnir okupio košarkaške talente u Lipiku: "Pobjednici ekipa iz Petrinje"

Ovakvi turniri predstavljaju izvrsnu priliku za mlade košarkaše da pokažu svoj talent i strast prema ovom popularnom sportu. Ujedno potiču fair play i timski duh među sudionicima



Lipik je ponovno bio središte košarke, ovaj put amaterske. Naime, u školsko-sportskoj dvorani održan 3X3 turnir koji je okupio 12 ekipa iz različitih gradova, uključujući Lipik, Pakrac, Daruvar, Novsku, Petrinju i Zagreb, piše Compas.

Zeleni vrh/Foto: Phi media
Zeleni vrh/Foto: Phi media

Organizatori turnira, članovi Udruge Mladi Lipik, s entuzijazmom su pripremili događaj, a prvotno planiran na Domskom igralištu, zbog kiše je preseljen u unutrašnjost dvorane. Unatoč izmjeni lokacije i skraćenju trajanja turnira na jedan dan, događaj je privukao mnogo košarkaških entuzijasta i brojne gledatelje.

Fair play i timski duh

Ovakvi amaterski 3X3 turniri predstavljaju izvrsnu priliku za mlade košarkaše da pokažu svoj talent i strast prema ovom popularnom sportu. Pored sportskog nadmetanja, turniri poput ovog potiču fair play i timski duh među sudionicima, te pružaju priliku za druženje i razmjenu iskustava.

High 5/Foto: Phi media
High 5/Foto: Phi media

Turnir je obilježen izvanrednim akcijama na terenu i nevjerojatnim potezima igrača, što je oduševilo gledatelje koji su uživali u svakom trenutku igre. Oduševljenje prisutnih bilo je posebno vidljivo u finalnoj utakmici, u kojoj je ekipa 3x3 Petrinja, sastavljena od igrača Borisa Negeli, Lovre Pejnovića, Josipa Križanovića i Gorana Lakića, pokazala svoju nadmoćnost i osvojila zasluženo prvo mjesto s rezultatom 14:9. Njihovi protivnici, bili su lokalni momci iz ekipe Zeleni vrh koja je u finalu igrala s igračima Dinom Poliganovićem, Brunom Baschierom, Zoranom Milićem, Mirom Kocmurom i Davorom Janušem.

Vrijedan konkurent

Na trećem mjestu turnira našla se ekipa High 5, koju su činili Luka Plaščar, Karlo Tomić - Bobaš, Gabrijel Kajzogaj, Borna Stmota i Leo Svjetličić. Unatoč velikoj konkurenciji, ova je ekipa pokazala iznimne vještine i postavila se kao vrijedan konkurent u borbi za vodeće mjesto.

Najboljim igračem turnira proglašen je Josip Križanović iz pobjedničke ekipe, koji je svojim impresivnim nastupom zaslužio i posebno priznanje - memorijalni trofej s likom slavnog košarkaškog velikana Dražena Petrovića.

Najboljim igračem turnira proglašen je Josip Križanović koji je svojim impresivnim nastupom zaslužio memorijalni trofej s likom slavnog košarkaškog velikana Dražena Petrovića/Josip Križanović/Foto: Phi media
Najboljim igračem turnira proglašen je Josip Križanović koji je svojim impresivnim nastupom zaslužio memorijalni trofej s likom slavnog košarkaškog velikana Dražena Petrovića/Josip Križanović/Foto: Phi media

Organizatori turnira, Udruga Mladi Lipika na čelu s predsjednikom Matejom Nemethom, zaslužuje pohvalu za izvrsno planiranje i izvedbu ovog događaja, koji je privukao mnogo pozornosti i zainteresiranosti među lokanim zaljubljenicima u košarku.

Značajne nagrade

Uz pomoć sponzora i volontera, uspjeli su osigurati glatko odvijanje turnira te pružiti nezaboravno iskustvo svim sudionicima.

Nagrade za sudionike bile su značajne, a pobjednička ekipa 3x3 Petrinja osvojila je iznos od 250 €, dok su drugoplasirani Zeleni vrh nagrađeni s 100 €, te trećeplasirani High 5 s 50 €.

Ovaj amaterski 3X3 turnir zasigurno će ostati upisan u sjećanju svih sudionika, a vjerujemo da će organizatori nastaviti ovakve inicijative te poticati i podržavati razvoj košarke na lokalnoj razini, pružajući mladima priliku za sportski uspjeh i napredak.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!