Fotografija: Osim ekipnih nagrada organizator će prigodnom sponzorskom nagradom nagraditi i najboljeg igrača turnira/Foto: Pakrački list
Galerija
Osim ekipnih nagrada organizator će prigodnom sponzorskom nagradom nagraditi i najboljeg igrača turnira/Foto: Pakrački list

1. amaterski turnir Pakrac 3x3: "Prijavite se, broj ekipa je ograničen. Čekaju vas bogate nagrade"

"Da bi turnir što kvalitetnije organizirali osigurali smo i gumiranu 3x3 podlogu, a u planu je i da osiguramo manju tribinu s 30-ak sjedećih mjesta", kaže Jasmin Ramić, tajnik SZGP



I Pakrac će po prvi puta ovog ljeta imati svoj turnir u 3x3 košarci i to zahvaljujući Sportskoj zajednice Grada Pakraca koja 26. i 27. kolovoza organizira 1. amaterski turnir „Pakrac 3x3“.

Ždrijeb skupina

Turnir će biti odigran na košarkaškom igralištu Srednje škole Pakrac po važećim FIBA 3x3 pravilima. Broj ekipa je ograničen na 16, kotizacija za sudjelovanje po ekipi je 40 eura, a prijave se primaju na mail: s1z2g3p4@gmail.com ili na broj 095/396-0614 (Jasmin), najkasnije do petka 25.8. u 12 sati.

Dan prije početka turnira bit će održan žrijeb skupina i znat će se raspored odigravanja utakmica.

Format i sustav natjecanja će ovisiti o broju prijavljenih ekipa, a prvog dana turnira u subotu 26.8. će se razigravati po skupinama. Najbolje ekipe će izboriti knock out fazu odnosno četvrtfinala koja su na rasporedu u nedjelju 27.8.

Bogate nagrade

Uz pehare najuspješnijim ekipama, najbolji će osvojiti i novčane nagrade. Pobjednik će uzeti 50 posto novca prikupljenih od kotizacije, drugoplasirani 30 posto, a trećeplasirani preostalih 20 posto.

Foto: SZGP
Foto: SZGP

- Puno mladih igra 3x3 košarku u našem gradu, a ovaj jako dinamičan i zanimljiv sport je jako popularan u ovom kraju prije svega zahvaljujući Lipiku i dugogodišnjem organiziranju svjetskih 3x3 Challengera. U razgovoru s ostalim sportskim zaljubljenicima došli smo do zaključka da bi bilo dobro organizirati 3x3 turnir amaterske kategorije i tako dati priliku mladima, ali i starijim rekreativcima da se natječu u ovom sportu.

Da bi turnir što kvalitetnije organizirali osigurali smo i gumiranu 3x3 podlogu, a u planu je i da osiguramo manju tribinu s 30-ak sjedećih mjesta.

Očekujem dobar odaziv ekipa i nadam se da će nas poslužiti vrijeme, najavljuje Jasmin Ramić, tajnik SZGP i dodaje da će u slučaju kiše i lošeg vremena utakmice biti igrane u obližnjoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Osim ekipnih nagrada organizator će prigodnom sponzorskom nagradom nagraditi i najboljeg igrača turnira.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku