Fotografija: Marko Novaković osvojio je iznimno jak turnir u Zagrebu/ Foto: TK Feniks
Galerija
Marko Novaković osvojio je iznimno jak turnir u Zagrebu/ Foto: TK Feniks

Tenisač Marko Novaković osvojio turnir u Zagrebu: "U pet mečeva izgubio je samo jedan set"

Ovim rezultatom Marko je još jednom potvrdio svoje mjesto na ljestvici, odnosno status drugog hrvatskog tenisača u svojoj kategoriji, ponosno je istaknuo trener Željko Varga



Mladi daruvarski tenisač Marko Novaković ponovo je briljirao na teniskim terenima te je u svoje, ali i vitrine Teniskog kluba Feniks donio novi pehar. Naime, ovih dana na iznimno jakom turniru "Otvoreno prvenstvo Zagi do 12 godina", Marko je pomeo konkurenciju te osvojio prvo mjesto.

Marko i protivnik u finalu Vito Potočnjak/ Foto: TK Feniks
Marko i protivnik u finalu Vito Potočnjak/ Foto: TK Feniks

- Jako sam zadovoljan Markovim nastupom i rezultatom. Ne mogu reći da sam ovaj rezultat očekivao, ali svakako sam se nadao da može otići do kraja. Ovim rezultatom Marko svakako još jednom potvrdio svoje mjesto na ljestvici, odnosno status drugog hrvatskog tenisača u svojoj kategoriji, ponosno je istaknuo Markov trener Željko Varga.

Izgubio samo jedan 

Da je doista riječ o možda i najjačem turniru u Hrvatskoj govori i činjenica da su na njemu nastupala čak četvorica od pet prvoplasiranih hrvatskih tenisača do 12 godina starosti.

- Izostao je samo Rene Bertos, vodeći tenisač koji je u ovom trenutku doista najbolji. Marko je polufinalu pobijedio četvrtoplasiranog hrvatskog tenisača Patricka Voljaveca, dok je u finalu rezultatom 6-1 7-5 slavio protiv Vite Potočnjaka, trećeplasiranog po HTS-ovoj ljestvici, dodao je Varga.

Željko Varga (trener) i Marko Novaković/ Foto: TK Feniks
Željko Varga (trener) i Marko Novaković/ Foto: TK Feniks

Spomenimo i to da je Marko odigrao ukupno pet mečeva na turniru, u kojima je izgubio tek jedan set i to u četvrtfinalnom dvoboju. 

- Ponavljam, jako sam zadovoljan i želja mi je da tim putem nastavimo ići. Naš kratkoročni cilj je u iduća tri mjeseca zadržati ovu poziciju te da Marko kao drugoplasirani hrvatski tenisač nastupi na Državnom prvenstvu, koje je na rasporedu u svibnju, pojasnio je Markov trener.

Nastup za reprezentaciju

U velikoj priči koju smo radili o mladoj nadi daruvarskog tenisa, koju možete pročitati OVDJE, spomenuli smo da je korona odgodila Winter Cup. Riječ je o ekipnom reprezentativnom natjecanju, koje se trebalo održati u Češkoj, a na koje je Marko bio pozvan. Taj turnir trebalo je biti prvo natjecanje na kojemu bi Marko zaigrao u reprezentativnom dresu, a ujedno bi to bio i prvi nastup nekog Daruvarčana za nacionalnu tenisku selekciju. Međutim, Marko bi novu šansu trebao imati već u srpnju ove godine.

Pobjednička plaketa/ Foto: TK Feniks
Pobjednička plaketa/ Foto: TK Feniks

- Prema saznanjima koje imam, Summer Cup trebao bi se održati i nadam se da će Marko zadržati trenutnu poziciju i tako ostvariti svoj, ali i san svih nas u Teniskom klubu Feniks, kazao je Varga.

Prije toga pred Markom je još nekoliko turnira, a prvi je na redu veća za tri tjedna u Vrsaru. Riječ je o natjecanju međunarodnog karaktera "Tennis Europe", po pokroviteljstvom European Tennis Associationa, odnosno turniru prvog ranga.