Fotografija: Na daruvarskom teniskom turniru u kategorijama za tenisače od 8, 9 i 10 godina ostvarena su brojna postignuća/Foto: TK Feniks
Galerija
Na daruvarskom teniskom turniru u kategorijama za tenisače od 8, 9 i 10 godina ostvarena su brojna postignuća/Foto: TK Feniks

Jakov Ogrizek oduševio na teniskom turniru u Daruvaru dosad neviđenim postignućem

"Jakov je napravio nešto što do sada nitko u Hrvatskoj nije napravio, osvojio je sve tri uzrasne kategorije. To je besprijekoran rezultat", poručio je Goran PopadićNa daruvarskom teniskom turniru u kategorijama za tenisače od 8, 9 i 10 godina dogodila su brojna postignuća među kojima i ono Daruvarčanina Jakova Ogrizeka koji je postigao najbolji rezultat u sve tri uzrasne kategorije.

Jakov Ogrizek osvojio sve tri uzrasne kategorije/Foto: TK Feniks
Jakov Ogrizek osvojio sve tri uzrasne kategorije/Foto: TK Feniks

Osim njega, u finalu kategorije djevojčica do 10 godina Gregurina Marta iz TK Koprivnica osvojila je prvo mjesto, Iva Tuđan iz varaždinskog Varteksa drugo mjesto, a Gita Gamauf treće mjesto. U obje grupe do 8 godina najbolji su bili  Luka Huško i Jakov Ogrizek. U finalu je Jakov Ogrizek pobijedio Petra Bolšeca, dok je u finalu dječaka do 10 godina u teniskom trileru u kojem su sva tri seta odlučena u tiebreaku Jakov Ogrizek bio za nijansu bolji od Ivana Vranjića.

Sjajni rezultati dječaka na daruvarskom teniskom turniru/Foto: TK Feniks
Sjajni rezultati dječaka na daruvarskom teniskom turniru/Foto: TK Feniks

- Jakov je napravio nešto što do sada nitko u Hrvatskoj nije napravio. U toj ranoj dobi jako je teško igrati čak s godinu starijima, a Jakov je osvojio sve tri uzrasne kategorije. Jedini je to uspio Borna Ćorić koji je igrao sa dvije godine starijima na državnom turniru. To je besprijekoran rezultat. Roditelji su vrlo zadovoljni našom organizacijom turnira, a djeca su ponosna i sretna - rekao nam je predsjednik TK Feniks, Goran Popadić i dodao kako je šestero njih radilo na organizaciji turnira od jutra do mraka.

Treći turnir

Ovo je bio treći turnir kojeg je organizirao Teniski klub Feniks u suradnji sa Gradskom tržnicom koja osigurava logističku potporu, a ujedno je i voditelj teniskog centra. Inače, turnir se održavao u Botićevoj ulici u Daruvaru, gdje se nalazi šest terena na otvorenome i jedan natkriveni, a otvorili su ga dječaci u subotu u dobi od 10 godina, a djevojčice iste dobi također su u subotu igrale u 10 sati.

Zajednička fotografija sudionika turnira s organizatorima, trenerima i gradonačelnikom/Foto: Daria Marković
Zajednička fotografija sudionika turnira s organizatorima, trenerima i gradonačelnikom/Foto: Daria Marković

Nakon njih, u 16 sati održao se turnir za dob od 8 godina, dok su mladi od 9 godina zatvorili turnir u nedjelju u 10 sati. Na turniru je nastupalo 50-ak djevojčica i dječaka sa Regije Sjever koja obuhvaća pet županija - Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Virovitičko-podravsku i Bjelovarsko-bilogorsku.