Fotografija: Rikardo Kolić (nije igrao), Mia Kolić, Petar Bolšec, Jakov Ogrizek, Ivano Vranjić, Domagoj Petrušić i Andrej Sofka/Foto: TK Feniks
Galerija
Rikardo Kolić (nije igrao), Mia Kolić, Petar Bolšec, Jakov Ogrizek, Ivano Vranjić, Domagoj Petrušić i Andrej Sofka/Foto: TK Feniks

Mladi tenisači daruvarskog kluba Feniks pokazali apsolutnu dominaciju nad konkurentima

Na prethodna tri turnira prva tri mjesta u zlatnoj skupini zauzeli su daruvarski tenisači Jakov Ogrizek (1.), Petar Bolšec (2.) i Ivano Vranjić (3.). Čeka ih državno prvenstvo...



Daruvarski mladi tenisači i tenisačice iz Teniskog kluba Feniks na turniru Hrvatskog teniskog saveza u Požegi, ali i na regionalnom turniru u Čakovcu, prošlog su vikenda osvojili izvanredne rezultate i pokazali svoju pravu snagu.

Naime, Matko Ogrizek u Požegi je na turniru Hrvatskog teniskog saveza do 14 godina prošao kvalifikacijsku skupinu i odigrao četvrtfinale u singlu, ali je bio poražen u glavnom turniru singla i polufinalu parova. Inače, svi državni turniri najprije započinju kvalifikacijama u grupama. Svaki igrač treba biti među prva dva u grupi, odnosno imati dvije pobjede od tri meča kako bi prošao dalje. Matko je ovdje bio drugi te ušao u glavni turnir, odnosno četvrtfinale u kojem je igralo osmero igrača.

Ivano Luka Tavić (Đakovo) i Matko Ogrizek/Foto: TK Feniks
Ivano Luka Tavić (Đakovo) i Matko Ogrizek/Foto: TK Feniks

- Svatko tko se prijavio na turnir, a da je registriran u HTS-u, ako je po rangu najbolji onda upada u turnir. On je trenutno jedini iz Daruvara igrao ovaj vikend, jer je naš najbolji igrač u državi do 12 godina Marko Novaković povrijeđen. Matko je poražen rezultatom 4:1, 4:0 od Dominika Škrinjara u glavnom turniru. U polufinalu parova Matko je igrao zajedno s Ivanom Lukom Tavićem te su izgubili od Dominika i Mirka Škrinjara rezultatom 4:1, 1:4, 7:3 - rekao nam je predsjednik TK Feniks, Goran Popadić.

Regionalni turnir

Osim turnira u Požegi, sedam mlađih igračica i igrača iz Daruvara gostovalo je na regionalnom turniru do deset godina u Čakovcu. Na turniru je nastupalo sveukupno 30-ak djevojčica i dječaka sa Regije Sjever koja obuhvaća pet županija - Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Virovitičko-podravsku i Bjelovarsko-bilogorsku.

Mia Kolić i Domagoj Petrušić/Foto: TK Feniks
Mia Kolić i Domagoj Petrušić/Foto: TK Feniks

- Na regionalnom turniru uvijek se igraju kvalifikacije po grupama, a iz četiri grupe pobjednici grupa idu u zlatnu skupinu. Tako su naša trojica igrača bili pobjednici grupa i plasirali se u istu. Drugi u skupinama idu u srebrnu skupinu za razigravanje - objašnjava Goran Popadić.

Daruvarski trio

Na prethodna tri turnira prva tri mjesta u zlatnoj skupini zauzeli su daruvarski tenisači - Ivano Vranjić koji je osvojio treće mjesto, Petar Bolšec na drugom mjestu i Jakov Ogrizek na prvom.

Jakov Ogrizek u igri/Foto: TK Feniks
Jakov Ogrizek u igri/Foto: TK Feniks

Ivano Vranjić osvojio je treće mjesto/Foto: TK Feniks
Ivano Vranjić osvojio je treće mjesto/Foto: TK Feniks

Petar Bolšec u igri/Foto: TK Feniks
Petar Bolšec u igri/Foto: TK Feniks

- U polufinalu zlatne skupine, Ogrizek je pobijedio Vranjića, a u drugom polufinalu Bolšec je pobijedio Adama Markovicu iz Čakovca. U finalu je Ogrizek pobijedio Bolšeca rezultatom 3:4, 4:0 i 7:2 - istaknuo je predsjednik kluba.

Jakov Ogrizek osvojio prvo mjesto/Foto: TK Feniks
Jakov Ogrizek osvojio prvo mjesto/Foto: TK Feniks

U kategoriji djevojčica Mia Kolić osvojila je brončanu skupinu, dok je Gita Gamauf bila treća u zlatnoj skupini.

Gita Gamauf osvojila je treće mjesto u zlatnoj skupini i Mia Kolić koja je osvojila brončanu skupinu/Foto: TK Feniks
Gita Gamauf osvojila je treće mjesto u zlatnoj skupini i Mia Kolić koja je osvojila brončanu skupinu/Foto: TK Feniks

- Gita je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini te se plasirala u zlatnu skupinu i izgubila u polufinalu od Ive Tuđan iz TK Varteks iz Varaždina rezultatom 4:1. Mia je bila treća u kvalifikacijskoj skupini te je ušla u brončanu skupinu. Tamo je pobijedila u polufinalu Nelu Horvat iz Koprivnice rezultatom 4:2 i Lanu Mašić iz Varaždina u finalu rezultatom 4:3 i tako osvojila brončanu skupinu - kaže nam Popadić.

Plasman na državno

Domagoj Petrušić bio je treći u brončanoj skupini jer je u polufinalu rezultatom 4:3 izgubio od  Leona Gregurinčića iz TK Franjo Punčec iz Čakovca.

Andrej Sofka i Domagoj Petrušić/Foto: TK Feniks
Andrej Sofka i Domagoj Petrušić/Foto: TK Feniks

Andrej Sofka zauzeo je treće mjesto u srebrnoj skupini jer je u polufinalu izgubio rezultatom 4:1 od Ivana Hudike iz Varaždina.

Andrej Sofka zauzeo je treće mjesto u srebrnoj skupini/Foto: TK Feniks
Andrej Sofka zauzeo je treće mjesto u srebrnoj skupini/Foto: TK Feniks

- Na kraju sezone, u rujnu, spajaju se sve regije, odnosno četiri najbolja iz svake regije plasira se na državno prvenstvo tako da vjerujemo da će naši dečki na državno, a do tada će još igrati nekoliko regionalnih turnira. Sva trojica su na četiri regionalna turnira do 10 godina, koja su odigrana ovog proljeća, uzeli prva tri mjesta. To se do sada još nije dogodilo što je znak apsolutne dominacije nad velikim klubovima u regiji. Daleko smo najbolji u usporedbi s Čakovcem, Varaždinom, Koprivnicom, Bjelovarom i Viroviticom - kaže Goran Popadić.