Fotografija: Renata Hranilović iz Garešnice igra šah od svoje četvrte godine/Foto: Krugaresnica
Galerija
Renata Hranilović iz Garešnice igra šah od svoje četvrte godine/Foto: Krugaresnica

Renata Hranilović na Međunarodnoj završnici Plazma Sportskih igara: "Držimo joj palčeve"

U Splitu se više od tisuću djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije bori za titulu međunarodnih prvaka u deset sportskih kategorija. Među je i Renata koja je na državnoj završnici bila najbolja u šahu



U Splitu se ovog tjedna održava Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije borit će se za titulu međunarodnih prvaka u deset sportskih kategorija. Među predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se i Renata Hranilović iz Garešnice, koja je na državnoj završnici bila najbolja u šahu, piše KruGarešnica.

Revijalni šahovski turnir

U sklopu zatvaranja 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih, u petak navečer bit će revijalni šahovski turnir, kada će šah s mladima zaigrati i predsjednik Svjetske šahovske organizacije Arkadyj Dvorkovich. Također bit će i revijalna nogometna utakmica za kraj, s poznatim nogometašima, poput Darija Srne, Zvonimira Bobana, Aljoše Asanovića i drugih, javlja KruGarešnica.

Podsjetimo, Renata Hranilović je u srpnju pobijedila na državnoj završnici Plazma Sportskih igara, o čemu smo pisali OVDJE.

U splitskom finalu nastupili su ponajbolji šahisti iz cijele Hrvatske. Renata je osvojila šest od sedam mečeva i osvojila titulu najbolje šahistice U11 na natjecanju. 

Nakon Splita, za Renatu kreću pripreme za Europsko prvenstvo u Rumunjskoj, a tu je i finale kadetske lige.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Renatin trener Ognjen Matko kazao nam je kako je Renata ove godine osvojila sve što se osvojiti dalo.

Skromna i samozatajna Renata

- Bila je najbolja igračica prve lige. I s ekipom Tomislav Goran Žabno uspjela se plasirati u finale kadetske lige, koje se održava krajem ove godine. Osvojila je županijsku i državnu Plazmu. Postala je opet kadetska prvakinja države. I osvojila je sve blitz i rapid turnire u svojoj konkurenciji. Jako sam ponosan na nju kao njezin trener, jer me doslovno oduševljava svojom igrom i predanošću, rekao nam je Ognjen Matko prije nešto manje od mjesec dana.

Preostaje nam samo ovoj mladoj, talentiranoj, ali nadasve skromnoj sportašici poželjeti puno uspjeha na Međunarodnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

Svoj je grad i županiju već učinila ponosnima.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!