Fotografija: Daruvarčani žarko žele vratiti košarku u svoj grad/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL (Ilustracija)
Galerija
Daruvarčani žarko žele vratiti košarku u svoj grad/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL (Ilustracija)

Odličan odaziv za školom košarke u Daruvaru, prijavilo se 40-ak mališana, prednjače curice

"S djecom će raditi dva trenera Dejan Lukić i Saša Petričević. Javio mi se i moj školski kolega Ervin Agatić, kao i Robert Fritz, trener u Virovitici koji je obećao podržati nas da košarku vratimo u Daruvar", kazao je Petar Otković




DARUVAR – Ostalo je još samo pet dana do početka Besplatne škole košarke u Daruvaru koju, kako smo ranije najavljivali OVDJE, organizira Školsko sportski savez grada Daruvara, uz pomoć Sportske zajednice grada Daruvara.

Budući da su prijave završile, provjerili smo s Petrom Otkovićem iz Školsko sportskog saveza kakav je odaziv djece za novom sportskom aktivnosti na otvorenom koja im je ponuđena.

Formiranje grupa

-Interes je dobar, dosad imamo prijavljeno 35 djece, a još nekoliko prijava očekujem ovih dana. Prijavili su nam se mališani raznolikih uzrasta, a ono što je posebno zanimljivo, čini mi se da djevojčica ima čak više nego dječaka – kazao nam je Otković i pojasnio kako će formirati tri ili četiri grupe. Sve pojedinosti, dodao je, roditelji će moći saznati već krajem ovoga tjedna kada će im poslati detaljnu obavijest s terminima treninga.

Inače, s djecom će raditi dva trenera, odnosno bivši košarkaši, Dejan Lukić i Saša Petričević.

-Javio mi se i moj školski kolega Ervin Agatić, a Robert Fritz, inače trener u Virovitici također je obećao doći i podržati nas u našim nastojanjima da košarku vratimo u Daruvar. Uz mene, tu je i podrška kineziologa Aleksandra Vacke i Drage Ambroša pa slobodno možemo reći kako stručnog kadra u školi košarke neće nedostajati – kazao je Petar Otković  kojemu je velika želja osnivanje košarkaškog kluba u budućnosti.

Potpora Grada i Sportske zajednice

Zahvalio se ujedno Sportskoj zajednici na opremi koju su osigurali, kao i Gradu Daruvaru na majicama koje će dobiti svi polaznici te pomoći u isplati naknada trenerima.

<p>Učenje osnovama košarke bit će potpuno besplatno/Plakat: Petar Otković</p>

Učenje osnovama košarke bit će potpuno besplatno/Plakat: Petar Otković

Podsjetimo, cijeli program besplatne škole košarke trajat će od 23.08 – 31.08. 2021, a trenirat će se svaki dan po 60/90min na vanjskom igralištu Centra Rudolf Steiner.

Cilj je upoznati djecu s osnovama jednog od najpopularnijeg ekipnog sporta na svijetu i naučiti ih osnovne elemente tehnike u košarci. Planom i programom škole košarke omogućava se kontinuirana sportska aktivnost djece uzrasta 7 -14 godina starosti, a voditelji će dati sve od sebe da polaznici savladavanje osnovne  elemente igre poput osnovnog košarkaškog stava, osnovnog vođenja i dodavanja lopte, različitih tehnika šutiranja na koš te osnovnog elementa taktike košarkaške igre, njena pravila kako bi se moglo igrati i natjecati se.

Povratak navijača na tribine

Voditelji programa škole košarke, profesori kineziologije i treneri vodit će Dnevnik rada, gdje će se evidentirati koncepti satova, rezultati motoričko-funkcionalnih testiranja, dostignuti nivo svladane tehnike, opća zapažanja o razvoju i nadarenosti za sport.

<p>Daruvarski mališani na sportskom pikniku u sklopu treninga Aktivne Hrvatske, Stadion Sokol/Foto: Petar Otković</p>

Daruvarski mališani na sportskom pikniku u sklopu treninga Aktivne Hrvatske, Stadion Sokol/Foto: Petar Otković

-Želja cijele ideje je u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Daruvara i Sportskom zajednicom grada Daruvara, domaću košarku nakon 20tak godina vratiti u grad Daruvar i na visoki nivo gdje je nekad i bila, a to je jedino moguće sustavnim radom s mlađim dobnim kategorijama i educiranim trenerima. Osim toga, velika nam je želja vratiti navijače i publiku na tribine, i nastaviti s treninzima košarke i nakon završetka Besplatne škole, ukoliko bude interesa polaznika u što ne sumnjamo, kazao nam je Otković prilikom prve objave o Besplatnoj školi košarke.

Tada nije ni slutio zapravo kakav će odličan odaziv mališana biti za novom sportskom aktivnošću.