Fotografija: Daruvarski mališani na sportskom pikniku u sklopu treninga Aktivne Hrvatske, Stadion Sokol/Foto: Petar Otković
Galerija
Daruvarski mališani na sportskom pikniku u sklopu treninga Aktivne Hrvatske, Stadion Sokol/Foto: Petar Otković

Petar Otković iz daruvarskog Sportskog saveza: "Dođi i u sedam dana otkrij košarku"

"Škola košarke namijenjena je djeci od 7 -14 godina, a vodit će ju stručni treneri i bivši košarkaši s područja Daruvara. Krajnji nam je cilj vratiti domaću košarku u grad", naglašava Otković.




DARUVAR - Na pomolu je još jedna inovativna i pohvalna aktivnost koja uključuje sport i druženje na otvorenom, te je namijenjena djeci.

<p>Učenje osnovama košarke bit će potpuno besplatno/Plakat: Petar Otković</p>

Učenje osnovama košarke bit će potpuno besplatno/Plakat: Petar Otković

U organizaciji Školskog sportskog saveza grada Daruvara i uz pomoć Sportske zajednice grada Daruvara pokreće se besplatna škola košarke. Cijeli program trajat će od 23.08 – 31.08. 2021, a trenirat će se svaki dan po 60/90min na vanjskom igralištu Centra Rudolf Steiner.

Stručni treneri

-Dođi i upoznaj se s osnovama jednog od najpopularnijeg ekipnog sporta na svijetu! Nauči osnovne elemente tehnike i provedi 7 dana aktivno uz prijatelje i ekipu! Prijave traju do 15. 08. 2021., poziva djecu i mlade Petar Otković iz Školsko sportskog saveza grada Daruvara.

Sve prijave zaprimaju se putem maila: skolski.ss.daruvar@gmail.com. Školu košarke vode stručni treneri, bivši košarkaši s područja Daruvara, uz pomoć magistara kineziologije. Broj djece varira između 10 i 20 po skupini. Točni termini i vrijeme održavanja treninga bit će objavljeni nakon završetka prijava.

<p>Košarka je, tvrdi Otković, jedan od najpopularnijih ekipnih sportova stoga im je želja vratiti ju u Daruvar/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL (Ilustracija)</p>

Košarka je, tvrdi Otković, jedan od najpopularnijih ekipnih sportova stoga im je želja vratiti ju u Daruvar/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL (Ilustracija)

Planom i programom škole košarke omogućava se kontinuirana sportska aktivnost djece uzrasta 7 -14 godina starosti. Voditelji programa djecu upoznavaju djecu i uvode ih u savladavanje osnovnih elemenata tehnike i taktike: uče se osnovni elementi tehnike poput osnovnog košarkaškog stava, osnovnog vođenja i dodavanja lopte, različitih tehnika šutiranja na koš te osnovni elementi taktike košarkaške igre, njena pravila kako bi se moglo igrati i natjecati se.

Dnevnik rada

Voditelji programa škole košarke, profesori kineziologije i treneri vode Dnevnik rada, gdje se evidentiraju koncepti satova, rezultati motoričko-funkcionalnih testiranja, dostignuti nivo svladane tehnike, opća zapažanja o razvoju i nadarenosti za sport.

Kompletan program se temelji na učenju i usavršavanju temeljnih košarkaških vještina, višestranom i bazičnom razvoju i održavanju funkcionalno-motoričkih sposobnosti.

-Želja cijele ideje je u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Daruvara i Sportskom zajednicom grada Daruvara, domaću košarku nakon 20tak godina vratiti u grad Daruvar i na visoki nivo gdje je nekad i bila, a to je jedino moguće sustavnim radom s mlađim dobnim kategorijama i educiranim trenerima. Osim toga, velika nam je želja vratiti navijače i publiku na tribine, i nastaviti s trenizima košarke i nakon završetka Besplatne škole., ukoliko bude interesa polaznika u što ne sumnjamo.