Fotografija: Počinje FIBA 3x3 challenger u Lipiku/Foto: Mario Barać
Počinje FIBA 3x3 challenger u Lipiku/Foto: Mario Barać

Košarkaške utakmice bit će odigrane bez gledatelja, no pratitie Challenger putem live streaminga

Za naslov pobjednika ovog vrlo jakog challengera natječe se 15 ekipa iz 12 zemalja. U Lipik ipak nije stigla filipinska ekipa Manila zbog problema s dokumentima potrebnim za dolazak u Hrvatsku.LIPIK - Utakmicama kvalifikacijskih skupina A i B u kojima će od 13:30 međusobno igrati Split i ruski Korolev u skupini A te San Juan iz Portorika, njemački Dusseldorf i češki Humpolec u skupini B, počinje Lipik FIBA 3x3 challenger, prvi svjetski 3x3 challenger nakon studenog 2019. i svjetske pandemije koronavirusa te ujedno jedini 3x3 challenger koje Olimpijskih igara u Tokyu.

Za naslov pobjednika ovog vrlo jakog challengera natječe se 15 ekipa iz 12 zemalja, a u Lipik ipak nije stigla filipinska ekipa Manila zbog problema s vizama i dokumentima potrebnim za dolazak u Hrvatsku.

Do 15:30 traje razigravanje po kvalifikacijskim skupinama i borba za glavni dio turnira koji će izboriti samo pobjednici skupina. Utakmica između Splita i ruskog Koroleva na rasporedu je u 14:50 i njihov međusobni susret koji odučuje o plasmanu u glavni dio turnira koji počinje u 15:45.

U glavnom dijelu turnira igrati će 12 ekipa koje će biti raspoređene u 4 skupine i to:

Skupina A: Liman (Srbija), Sansar (Mongolija), pobjednik kvalifikacijske skupine B.

Skupina B: New York Harlem (SAD), Jelgava (Latvija) i Antwerp (Belgija).

Skupina C: Novi Sad (Srbija), Aomi (Japan), pobjednik kvalifikacijske skupine A

Skupina D: Edmonton (Kanada), Ulaanbaatar (Mongolija), Bielefield (Njemačka).

Raspored svih utakmica možete pronaći:

OVDJE

Zbog COVID protokola pod kojima je organiziran ovaj svjetski 3x3 event, sve utakmice će biti odigrana u Školskoj sportskoj dvorani u Lipiku i to bez prisustva gledatelja. Ipak, ljubitelji 3x3 košarke će moći pratiti sve utakmice Challengera putem live streaminga na FIBA 3x3 youtube kanalu: OVDJE

Podsjećamo da će sutrašnja polufinala i finale od 17:20 sati uživo prenositi i Arenasport TV na svom 2. programu.