Fotografija: Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi/Foto: Compas.hr
Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi/Foto: Compas.hr

Natjecanje školaraca u atletici i graničaru na Bazenima Lipik

Natječe se u dvije kategorije; učenici 1. i 2. razreda te učenici 3. i 4. razreda, a pobjedničke ekipe će ići u Split na državnu završnicuPlazma Sportske igre mladih stižu u Lipik pa će se tako na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku u četvrtak, 17. lipnja u sklopu dana posvećenog sportu održati natjecanja u atletici i graničaru, piše lipički Compas.hr.

Edukativni sadržaji

Kako smo doznali od Igora Kroužila, predstavnika Plazma Sportskih igara mladih, Dan sporta na Bazenima Lipik započet će svečanim otvorenjem u četvrtak u 9 sati, a potom će, uz edukativne sadržaje krenuti i natjecanja za učenike nižih razreda lipičke osnovne škole u atletici (trčanje na 60 metara) i graničaru.

Natječe se u dvije kategorije; učenici 1. i 2. razreda te učenici 3. i 4. razreda, a pobjedničke ekipe će ići u Split na državnu završnicu.

Promicanje zdravog života

U središtu djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika), piše Compas.hr.