Fotografija: Pokrovitelj supermaratona ponovno je i BBŽ/ Foto: BBŽ
Galerija
Pokrovitelj supermaratona ponovno je i BBŽ/ Foto: BBŽ

Nakon višegodišnje pauze BBŽ ponovno pokrovitelj supermaratona Zagreb – Čazma

Utrkom spajamo dva stara grada Zagreb i Čazmu, dva kaptola i dvije županije. Mislim da je ta utrka postala prepoznatljivi brend grada Čazme, a samim tim i Bjelovarsko-bilogorske županije, smatra Marušić



Bjelovarsko-bilogorska županija nakon višegodišnje pauze ponovno je jedan od pokrovitelja Međunarodnog supermaratona Zagreb – Čazma „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“, javlja BBŽ.

Ovogodišnje 45. izdanje supermaratona održat će se u nedjelju 27. ožujka, a sve pojedinosti o jednoj od najstarijih sportskih manifestacija u državi, na konferenciji za novinare u Čazmi zajednički su predstavili župan Marko Marušić i domaćini utrke, čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak i predsjednik čazmanskog Gradskog vijeća Branko Novković.

Prepoznatljivost grada i županije

- Normalno je da Bjelovarsko-bilogorska županija daje punu potporu ovakvom događaju, 45. supermaratonu, jer to je, ako se ne varam, najduža cestovna utrka u Hrvatskoj i utrka s najduljom tradicijom. Tom utrkom spajamo dva stara grada Zagreb i Čazmu, dva kaptola i dvije županije. Mislim da je ta utrka postala prepoznatljivi brend grada Čazme, a samim tim i Bjelovarsko-bilogorske županije. Ona nije samo sportski događaj već i kulturna, turistička i zabavna manifestacija, poručio je župan Marušić dodajući da će Županija i ubuduće podržavati supermaraton jer je to jedna lijepa priča, povijesna, sportska i turistička.

Marko Marušić i Dinko Pirak/ Foto: BBŽ
Marko Marušić i Dinko Pirak/ Foto: BBŽ

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak izrazio je posebno zadovoljstvo zbog potpore koju manifestaciji nakon višegodišnje pauze ponovno pruža i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Brojni popratni sadržaji

- Hvala županu na svakoj potpori, pa i onoj financijskoj, jer maraton naravno zahtijeva i dosta novca, odnosno oko 200-tinjak tisuća kuna za organizaciju maratona. Međutim, nije nam žao jer maraton je prepoznat u sportskom svijetu, ali sve više i u turističkom, tako da imamo dosta sadržaja tih dana koji okupljaju nas koji ovdje živimo, Čazmance i Čazmanke, ali i one koji dođu tih dana u naš grad, istaknuo je gradonačelnik Pirak. 

Branko Novaković, Marko Marušić i Dinko Pirak/ Foto: BBŽ
Branko Novaković, Marko Marušić i Dinko Pirak/ Foto: BBŽ

Glavni organizator manifestacije Grad Čazma i ovaj put uz sportski dio pripremio je i bogat zabavni program koji započinje već u subotu te se uz povoljnu vremensku prognozu očekuje i velik broj posjetitelja, piše BBŽ.

Kompletan program možete pogledati OVDJE