Fotografija: Supermaraton Zagreb-Čazma jedna je od najstarijih hrvatskih sportskih manifestacija/ Foto: Grad Čazma
Supermaraton Zagreb-Čazma jedna je od najstarijih hrvatskih sportskih manifestacija/ Foto: Grad Čazma

Počele pripreme za 45. međunarodni supermaraton Zagreb-Čazma

Utrka od Zagrebačkog do Čazmanskog kaptola najduža je cestovna atletska utrka u Hrvatskoj duga 61 kilometar i 350 metara, a ujedno je to i jedna od najstarijih sportskih manifestacija u državiNakon dvogodišnje pauze, zbog svima poznatih razloga, ponovno se planira održavanje 45. međunarodnog supermaratona Zagreb-Čazma "OD KAPTOLA DO KAPTOLA".

Održavanje ovisi o epidemiološkoj situaciji, odnosno mjerama koje će tada biti na snazi, a previđeno održavanje je u nedjelju, 27. ožujka.

Najstarija sportska manifestacija

– Radimo kao da će se maraton održati, objavili smo propozicije i počinjemo s prijavama natjecatelja, najavila je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Čazme Elvira Babić Marković.

Utrka od Zagrebačkog do Čazmanskog kaptola najduža je cestovna atletska utrka u Hrvatskoj duga 61 kilometara i 350 metara. To je ujedno i jedna od najstarijih sportskih manifestacija u državi. Trči se od 1976. godine te je u najvišem rangu natjecanja po Hrvatskom atletskom savezu.

Počele prijave

Organizatori su Grad Čazma te Sportska i Turistička zajednica Grada Čazme. Prijave za novi supermaraton već su počele, a svoj nastup možete prijaviti OVDJE.