Fotografija: Najava supermaratona u Zagrebačkoj županiji/ Foto: Grad Čazma
Galerija
Najava supermaratona u Zagrebačkoj županiji/ Foto: Grad Čazma

Još se stignete prijaviti za Supermaraton Zagreb-Čazma: "Svi koji ga istrče su pobjednici"

Na sam dan utrke čazmanske udruge za maratonce i druge goste spremaju bogat kulturno-umjetnički program, a cijeli će grad disati za sport i ovo tradicionalno događanje, kaže PirakNakon dvije godine pauze, 100-tinjak trkača okušat će se u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj – 45. međunarodnom atletskom supermaratonu „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u Zagrebačkoj županiji.

Supermaraton dužine 61 km i 350 metara trči se u nedjelju 27. ožujka 2022. godine. Start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

Manifestacija prelazi sportske okvire

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec istaknuo je da se radi o manifestaciji koja prelazi sportske okvire te je važna i za turističku promidžbu Županije.

Dinko Pirak i Ervin Kolarec/ Foto: Grad Čazma
Dinko Pirak i Ervin Kolarec/ Foto: Grad Čazma

- Zagrebačka županija ponosna je na svoje sportaše, klubove i saveze, a važno nam je i rekreativno bavljenje sportom, naročito među mlađim generacijama, rekao je Kolarec istaknuvši da će Županija nastaviti ulagati u sport u narednom razdoblju.

Prijave u tijeku

U ime domaćina utrke, Grada Čazme, govorio je gradonačelnik Dinko Pirak.

- Svatko tko istrči ovu trasu koja je vrlo zahtjevna je pobjednik. Organizacija ove kompleksne utrke, kao i do sada, biti na visokom nivou. Na sam dan utrke čazmanske udruge za maratonce i druge goste spremaju bogat kulturno-umjetnički program, a cijeli će grad disati za sport i ovo tradicionalno događanje, zaključio je Pirak te pozvao posjetitelje da u što većem broju dođu u Čazmu.

Prijave na supermaraton moguće su do 23. ožujka 2022. godine, a to možete učiniti OVDJE