Fotografija: Slavlje djevojaka nakon pobjede u Rijeci s kojom je izbor Final Four Kupa/ Foto: ŽRK Bjelovar
Galerija
Slavlje djevojaka nakon pobjede u Rijeci s kojom je izbor Final Four Kupa/ Foto: ŽRK Bjelovar

POVIJESNA PRILIKA Rukometašice Bjelovara u polufinalu Kupa izbjegle Podravku i Lokomotivu

Dobili smo najlakšeg mogućeg protivnika i imamo veliku, veliku šansu po prvi put u povijesti kluba uči u finale Kupa. Međutim, neće to biti tako jednostavno kako se na prvu čini, kaže trener ŽRK Bjelovara Dario Obran



Kuglice su u ždrijebu Kupa Hrvatske itekako bile naklonjene bjelovarskim rukometašicama. Naime, u trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza danas je održano izvlačenje parova za Final Foru ovog natjecanja, a voljom ždrijeba odlučeno da prvi polufinalni par čine naša dva najbolja ženska kluba RK Podravka i RK Lokomotiva.

Najlakši mogući protivnik

Samim time postalo je jasno da će su drugom ogledu sastati izabranice Darija Obrana te igračice Zrinskog iz Čakovca. Ta vijest u taboru ŽRK Bjelovara dočekana je s velikim oduševljenjem.

- Dobili smo najlakšeg mogućeg protivnika i imamo veliku, veliku šansu po prvi put u povijesti kluba uči u finale Kupa. Međutim, neće to biti tako jednostavno kako se na prvu čini. Vjerujem da će to biti sasvim drugačija utakmica od one koju ćemo par dana prije polufinala igrati u sklopu prvenstva u Čakovcu. Ulog je velik i za nas i za njih. Bit će nervoze i pritiska te ćemo se morati dobro psihički pripremiti, možda čak i više nego taktički, poručio je trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković
Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da ne bježe od uloge favorita na papiru, ali to sve treba opravdati na terenu.

Velika prilika

- Kup je natjecanje u kojem uvijek ima iznenađenja, ali mi idemo po pobjedu. Ukazala nam se velika prilika i želimo je iskoristiti, istaknuo je Obran.

Završnica kupa igra se od 12. do 15. svibnja u Poreču, u sklopu Festivala rukometa. Ženska polufinala na rasporedu su u četvrtak, a točni termini utakmica bit će naknadno određeni. Uspiju li naše djevojke pobijediti Zrinski, u subotu, 14. svibnja, od 18 sati igrat će finale protiv boljeg iz susreta Podravke i Lokomotive.

RK Bjelovar i dalje u igri

Recimo i to da je danas održan i ždrijeb završnice muškog Kupa, koju RK Bjelovar još uvijek ima šansu izboriti. Naime, kuglice su u četvrtfinalu Kesizupce spojile s rukometašima Nexea, a taj susret zbog obveza Našičana u Europi je odgođen za 10. svibanj.

U 1/4 kupa RK Bjelovar igrat će u Našicama protiv Nexea/ Foto: Deni Marčinković
U 1/4 kupa RK Bjelovar igrat će u Našicama protiv Nexea/ Foto: Deni Marčinković

Nexe je veliki favorit u tom susretu, tim više što se utakmica igra u Našicama, ali kao što je već puno puta rečenu, u jednoj utakmici sve je moguće. Prođu li Bjelovarčani Nexe, u polufinalu ih čeka MRK Sesvete, dok drugi polufinalni par čine RK PPD Zagreb i RK Poreč. Završnica muškog kupa također se igra u sklopu Festivala rukometa u Poreču.