Fotografija: Slavlje djevojaka nakon pobjede u Rijeci/ Foto: ŽRK Bjelovar
Galerija
Slavlje djevojaka nakon pobjede u Rijeci/ Foto: ŽRK Bjelovar

Rukometašice Bjelovara drugu godinu zaredom izborile Final Four hrvatskog Kupa

Ovo je zbilja super rezultat, koji ujedno potvrđuje da prošlogodišnji nastup na završnici nije bio slučajan, već da se radi o konstanti u našem radu, zadovoljno je kazao trener ŽRK Bjelovara Dario Obran



Bjelovarske rukometašice drugi put u povijesti kluba, a ujedno i drugu godinu zaredom izborile su plasman na završnicu hrvatskog Kupa, koja se tradicionalno igra u sklopu Festivala rukometa.

Naime, Bjelovarčane su u jučerašnjem četvrtfinalu rezultatom 21:27 slavile u Rijeci protiv Zameta. Očekivano, Zamet se pokazao kao ozbiljan protivnik, jer je riječ o ekipi koja čvrsto drži vrh drugoligaške ljestvice i već sada je osigurala povratak elitno društvo ženskog rukometa.

Loš ulazak u utakmicu

Naše djevojke nešto su lošije otvorile susret te je rezultat u 19. minuti iznosi 9:6 u korist Riječanki. Kako se bližio predah tako su Bjelovarčanke ubacivale u brzinu više te su serijom 8:2 na odmor otišle sa +3 na svom kontu. 

Neizvjesno je bilo i u nastavku utakmice, a domaće rukometašice u nekoliko su navrata dolazile na -1, koliko je bilo i u 54. minuti (21:22). Iako se tada činilo da će pobjednik odlučivati u zadnjim sekundama, Bjelovarčanke rade seriju 5:0, što potvrđuje i konačan rezultat, te Rijeku zasluženo napuštaju uzdignutih ruku.

Prošle godine Bjelovarčanke je u polufinalu Kupa zaustavila Lokomotiva/ Foto: Jozo Čabraja/HRS
Prošle godine Bjelovarčanke je u polufinalu Kupa zaustavila Lokomotiva/ Foto: Jozo Čabraja/HRS

Najefikasnija u redovima Bjelovarčanki bila je Ema Guskić, koja je mrežu Riječanki zatresla sedam puta, dok su po pet pogodaka zabile Lucija Jandrašić, Lucija Ivanda i Ana Marija Gavrić.

Potvrda dobrog rada

Trener Bjelovarčanki Dario Obran nije skrivao zadovoljstvo nakon utakmice.

- Ovo je zbilja super rezultat, koji ujedno potvrđuje da prošlogodišnji nastup na završnici nije bio slučajan, već da se radi o konstanti u našem radu. Utakmica je bila nervozna, što smo i očekivali. Zamet ove godine zaista ima dobru ekipu sastavljenu od mladih, ali i iskusnih igračica. Od prve minute su krenule agresivno i vidjelo se da nemaju što izgubiti te da igraju rasterećeno. S druge strane mi smo imali loš dan, pogotovo po pitanju realizacije, kazao je Obran.

Dodao je i to da su njegove djevojke napravile i dosta tehničkih grešaka.

U Kupu je sve moguće

- Napravimo razliku i onda promašimo zicere i vratimo ih u igru i tako nekoliko puta. Zadnjih 15-tak minuta skroz smo promijenili taktički pristup, jer nam je najvažnije bilo izvući pobjedu, naglasio.

Što se samog ždrijeba tiče, Obran se uzda u sreću da izvuku Zrinski, odnosno da izbjegnu naše dvije najbolje ekipe.

- I Podravka i Lokomotiva bile bi veliki favoriti, ali ruku na srce u jednoj utakmici sve je moguće. Uvijek se može dogoditi da protivnik ima loš dan, a ti dobar, što Kup natjecanje samo po sebi čini neizvjesnim, zaključio je trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković
Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da se završnica Kupa odigrava u Poreču od 12. do 15 svibnja,  kao što je već rečeno uz ŽRK Bjelovar, Final Four izborile su i rukometašice Zrinskog iz Čakovca te koprivnička Podravka i zagrebačka Lokomotiva.