Fotografija: Mlade daruvarske odbojkašice nakon pobjede/Foto: OK Daruvar
Galerija
Mlade daruvarske odbojkašice nakon pobjede/Foto: OK Daruvar

Mlade daruvarske odbojkašice najbolje u županiji: "Ovo je stvarno talentirana generacija"

Ova je ekipa na prošlogodišnjem državnom prvenstvu bila sedmoplasirana ekipa Hrvatske. Stoga i ove godine imamo velika očekivanja, kaže trenerica Katarina Pranjić



Da se u Daruvaru već godinama igra odlična odbojka poznato je gotovo svim ljubiteljima sporta u Hrvatskoj, a za takav status zaslužni su ponajviše muški članovi Odbojkaškog kluba Daruvar.

No, bolji poznavatelji ovog sporta upoznati su s činjenicom da u daruvarskom klubu djeluje i ženska sekcija, a ako je suditi po uspjesima najmlađih članica OK Daruvar u budućnosti bi se ta slika mogla i promijeniti.

Talentirana generacija daruvarskih odbojkašica/ Foto: OK Daruvar
Talentirana generacija daruvarskih odbojkašica/ Foto: OK Daruvar

Naime, male daruvarske odbojkašice ovog vikenda bez izgubljenog seta prošetale su se trećim krugom proširene županijske lige i tako stigle do naslova ukupnog pobjednika.

Plasman na regionalno natjecanje

- Riječ je o curama rođenim 2009. godine i mlađima. Osim naše ekipe natjecale su se ekipe iz Križevaca, Bjelovara te kombinirana ekipa Lipika i Pakraca. Konačni poredak daruvarskog turnira glasio je OK Daruvar, 1. mjesto, OK Volley LiPa, 2. mjesto, ŽOK Bjelovar 3. mjesto i ŽOK Križevci, 4. mjesto. Pred nama je sada regionalno natjecanje, a točno potvrdu datuma i mjesta odigravanja još uvijek čekamo, kazao je pomoćni trener mladih daruvarskih odbojkašica Staša Bartoš.

Trenerica Katarina Pranjić dijeli zaslužene medalje/ Foto: OK Daruvar
Trenerica Katarina Pranjić dijeli zaslužene medalje/ Foto: OK Daruvar

Ovaj rezultat pomalo je očekivan, jer su djevojke, koje inače vodi Katarina Pranjić, i prošle godine briljirale u svojoj kategoriji.

Bez poraza

- Cure su lani igrale mini, a sad su prešle na malu odbojku. Radi se o zbilja talentiranoj generaciji, koja je na prošlogodišnjem državnom prvenstvu bila sedmoplasirana ekipa Hrvatske i baš zbog toga i ove godine imamo velika očekivanja, odnosno vjerujemo da možemo ponovno izboriti državnu završnicu. Inače, djevojke paraleno igraju i Valpovo ligu, neformalno natjecanje u slavonskoj regiji, gdje su također još uvijek neporažene, pojasnila je trenerica Katarina Pranjić.

Treći krug održan je u Daruvaru/ Foto: OK Daruvar
Treći krug održan je u Daruvaru/ Foto: OK Daruvar

Inače, boje OK Daruvara u mini odbojci branile su Lana Lukić, Stella Bis, Tea Kollert, Ema Kollert, Tara Jedvaj, Erin Jedvaj, Ana Sacher, Rea Horvat, Nela Svjetličić, Hana Kos, Mia Bogdan i Adrijana Flanjak. Čestitamo!