Fotografija: Dio prošlogodišnjih polaznika Škole košarke s trenerima/Foto: MojPortal
Galerija
Dio prošlogodišnjih polaznika Škole košarke s trenerima/Foto: MojPortal

KK Daruvar i ove godine organizira besplatnu Školu košarke: "Prijave su u tijeku"

Škola košarke namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 14 godina, a održat će se od 22. do 27. kolovoza. U tih šest dana polaznike ćemo upoznati s osnovama jednog od najpopularnijeg ekipnog sporta na svijetu, kaže Lukić



Košarkaški klub Daruvar'22 uz pomoć Sportske zajednice grada Daruvara i ove godine organizira besplatnu Školu košarke. 

- Kao i lani, Škola košarke namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 14 godina, a održat će se od 22. do 27. kolovoza. U tih šest dana polaznike ćemo upoznati s osnovama jednog od najpopularnijeg ekipnog sporta na svijetu, a ujedno im je to prilika i za aktivno druženje i stjecanje novih prijateljstva, poručio je predsjednik KK Daruvar'22 Dejan Lukić.

Treneri KK Daruvar Nikola Rakijaš i Dejan Lukić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Treneri KK Daruvar Nikola Rakijaš i Dejan Lukić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Dodao je i to da će se trenirati svaki dan po 90 minuta i to na igralištu osnovne škole u Frankopanskoj, a nije isključena ni mogućnost treniranja u dvorani. 

Stručni treneri i bivši igrači

- Školu košarke vode stručni treneri, bivši košarkaši s područja Daruvara, uz pomoć kineziologa i Sportske zajednice grada Daruvara. Točni termini i vrijeme održavanja treninga bit će poznati nakon završetka prijava, poručio je Lukić dodavši da prijave traju do 18. kolovoza te da već prvog dana imaju pet, šest prijava.

Kako kaže, planom i programom škole košarke omogućava se kontinuirana sportska aktivnost djece uzrasta od 7 do 14 godina.

Škole košarke lani je polazilo gotovo 60 djece/Foto: MojPortal
Škole košarke lani je polazilo gotovo 60 djece/Foto: MojPortal

- Voditelji programa djecu upoznaju i uvode u svladavanje osnovnih elemenata tehnike i taktike, odnosno uče se osnovni elementi poput košarkaškog stava, vođenja i dodavanja lopte, različitih tehnika šutiranja na koš te osnovni elementi taktike košarkaške igre - njena pravila, pojasnio je predsjednik daruvarskog košarkaškog kluba.

Lani je odaziv bio odličan

Podsjetimo, nakon 18 godina u Daruvaru je ponovno pokrenut košarkaški klub, a upravo kroz besplatnu Školu košarke žele privući potencijalne nove članove.

- Velika nam je želja nastaviti s treninzima košarke i nakon završetka škole, kao i vratiti navijače i publiku na tribine. Prošle godine kroz školu je prošlo 60-tak djece, a gotovo polovica njih se zadržala u klubu, što nam čini posebno zadovoljstvo, zaključio je Lukić.

Plakat Škole košarke/ Foto: KK Daruvar'22
Plakat Škole košarke/ Foto: KK Daruvar'22

Kao što smo već spomenuli, prijave traju do 18. kolovoza, a mjesto za svoje dijete možete rezervirati na mail: kosarkaski.klub.daruvar@gmail.com. Nakon prijave svaki roditelj dobit će upitnik kojeg ispunjava radi lakšeg formiranja grupa. 

Kako je izgledao prvi trening prošlogodišnje škole, možete pogledati OVDJE