Fotografija: Polaznici besplatne škole košarke/Foto: Školski sportski savez
Galerija
Polaznici besplatne škole košarke/Foto: Školski sportski savez

Gotovo 60 mladih sudjelovalo u besplatnoj Školi košarke, treneri su prezadovoljni

Polaznici su kroz razne vježbe za svladavanje osnovnih elemenata tehnike košarkaške igre dodatno usavršili svoje vještine i sposobnosti




U ponedjeljak je na vanjskim terenima Centra Rudolf Steiner završena besplatnoj Škola košarke 2021.

U organizaciji Školskog sportskog saveza grada Daruvara i uz pomoć Sportske zajednice grada Daruvara program se provodio od 23. do 30. kolovoza. 2021, a sudjelovalo je ukupno 54 polaznika, djece starosti od 7-14 godina. 

<p>Bitka za loptu/Foto: Školski sportski savez</p>

Bitka za loptu/Foto: Školski sportski savez

<p>Kreće akcija.../Foto: Školski sportski savez</p>

Kreće akcija.../Foto: Školski sportski savez

Kroz program polaznici su se upoznali sa osnovama košarke, njenim pravilima i specifičnostima. Također, polaznici su kroz razne vježbe za svladavanje osnovnih elemenata tehnike košarkaške igre dodatno usavršili svoje vještine i sposobnosti koje će im pomoći u daljnjem bavljenju košarkom u slobodno vrijeme kao i u stvaranju navika za redovitom i kontinuiranom tjelesnom aktivnošću, boravku na otvorenom te socijalizaciji sa vršnjacima, i po završetku ovog programa!

Po završetku programa svi polaznici uz pomoć roditelja ispuniti će kratku online anketu kako bi se definirala inicijalna zainteresiranost djece za košarkom te zadovoljstvo polaznika odrađenim programom.

<p>Sportski pozdrav i odlična atmosfera/Foto: Školski sportski savez</p>

Sportski pozdrav i odlična atmosfera/Foto: Školski sportski savez

<p>Učenje taktičkih rješenja/Foto: Školski sportski savez</p>

Učenje taktičkih rješenja/Foto: Školski sportski savez

- Bilo mi je prilično emocionalno i motivirajuće. Veći broj djece su klinci mojih prijatelja i poznanika, a sama činjenica inicijative za ponovnim pokretanjem organiziranog bavljenja košarkom me motivira da doprinesem tome. Polaznici su vrlo talentirani i usmjereni na učenje što nam je svima olakšavalo rad. Uglavnom, hvalevrijedna inicijativa Petra Otkovića i cijele ekipe oko njega koja zaslužuje biti uobličena u košarkaški klub u budućnosti. Vjerujem da su moji prijatelji Drago Ambroš, Saša Petričević i Dejan Lukić spremni na taj 'rudarski' izazov. Zahvaljujem im na pozivu za suradnjom, nismo daleko i uvijek ću se s veseljem odazvati.- rekao nam je jedan od trenera besplatne škole košarke Robert Fritz, Daruvarčanin koji godinama živi u Virovitici. Tamo je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice i trener Ženskog košarkaškog kluba Virovitica.

<p>Polaznici besplatne škole košarke/Foto: Školski sportski savez</p>

Polaznici besplatne škole košarke/Foto: Školski sportski savez

<p>Uigravanja na terenu/Foto: Školski sportski savez</p>

Uigravanja na terenu/Foto: Školski sportski savez