Fotografija: Svi polaznici su dobili medalje, a još će dobiti majice s obilježjima kluba i vizualom "Uđi u igru", koji je dio programa Ministarstva turizma i sporta/Foto: NK Ribar Končanica
Galerija
Svi polaznici su dobili medalje, a još će dobiti majice s obilježjima kluba i vizualom "Uđi u igru", koji je dio programa Ministarstva turizma i sporta/Foto: NK Ribar Končanica

NK Ribar Končanica: "Svi su oduševljeni! Imamo treninge i igraonicu za djecu i fitness za roditelje"

"Slogan „Uđi u igru“ je misao vodilja kampa, a cilj cjele kampanje je da se izbjegne nasilje u školama bavljenjem raznim sportskim aktivnostima", kaže nam Horina




KONČANICA - NK Ribar Končanica nakon velikog interesa za „Ljetnim nogometnim kampom“ nastavlja s drugim ciklusom kampa, koji se održava na nogometnom igralištu u Končanici.

Prevencija nasilja

Kamp je besplatan, a odvija se u sklopu projekta „Sport za svakoga“ pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Općine Končanica. Glavni moto cijelog programa je „Prevencija nasilja sportom u školama“ te je namijenjen za razvoj sporta u lokalnim zajednicama. Ono što je trebalo trajati samo mjesec dana, pretvorilo se u nešto puno ozbiljnije.

<p>Igrači na treningu/Foto: NK Ribar Končanica</p>

Igrači na treningu/Foto: NK Ribar Končanica

- Ljetni nogometni kamp započeo je u srpnju i trebao trajati samo mjesec dana, međutim zbog jako velikog interesa i djece i roditelja odlučili smo se da ćemo nastaviti tijekom kolovoza i dalje tijekom godine - rekao nam je tajnik NK Ribar Končanica, Ivan Horina.

Tri skupine

U srpnju su imali organizirane treninge za tri kategorije djece. Prva kategorija su bili igrači i igračice koji će se natjecati u ligi U-15 u dobi do 15 godina, kojih je ukupno 20-ak.

<p>Ljetni nogometni kamp na nogometnom igralištu u Končanici/Foto: NK Ribar Končanica</p>

Ljetni nogometni kamp na nogometnom igralištu u Končanici/Foto: NK Ribar Končanica

- Tu su i mlađi početnici od 8 do 10 godina, kojih nažalost nema dovoljno da ih prijavimo za natjecanje, ali ćemo s njima odrađivati prijateljske utakmice i treninge dva puta tjedno. Imamo igraonicu za najmlađe polaznike, djecu od 4 do 7 godina, kojih ima 15-ak - kazao je Ivan Horina.

Fitness za roditelje

Tako je kroz kamp prošlo 40-ak djece, a raspon godina uključujući i roditelje je od 4 do 55 godina pa su tako obuhvaćene sve generacije.

<p>Zbog velikog interesa, za roditelje je organiziran fitness/Foto: NK Ribar Končanica</p>

Zbog velikog interesa, za roditelje je organiziran fitness/Foto: NK Ribar Končanica

- Očekujemo kada prođe kolovoz da ćemo imati još minimalno 50 polaznika plus roditelji koji imaju svoje vježbe. Djeca su oduševljena s kampom i treninzima, a neki od roditelja su također iskazali želju i interes za bavljenjem sportskim aktivnostima i fitnessom. Tako smo zahvaljujući članici Češke besede Končanica Kristini Kvapil napravili i fitness za roditelje. Odaziv je vrlo dobar, a roditelja je u prosjeku desetak s obzirom na razdoblje godišnjih odmora - ističe Horina.

Nastavak tijekom godine

Tijekom kolovoza nastavljaju s kampom za djecu, a s fitnessom za roditelje od rujna. U sklopu projekta osigurani su i svi rekviziti, prostirke i bućice za vježbanje, gume, lopte, samo trebate ponijeti vodu.

<p>I roditelji mogu vježbati/Foto: NK Ribar Končanica</p>

I roditelji mogu vježbati/Foto: NK Ribar Končanica

- Trenutno to izgleda tako da u jednom kutu igrališta traje fitness za roditelje, u drugom kutu trening imaju U-15, a treći kut je igraonica. Uvijek je puno igralište. Trudit ćemo se da kamp traje preko cijele godine. Dok uvjeti budu dopuštali bit ćemo vani, a kasnije ćemo ići u dvoranu Češke osnovne škole Konačnica, koja nam je partner u projektu - kaže tajnik kluba.

Slobodan ulaz

Kako je kamp trebao trajati samo mjesec dana, nakon tih mjesec dana, svi polaznici su dobili medalje, a još će dobiti majice s obilježjima kluba i vizualom „Uđi u igru“, koji je dio programa Ministarstva turizma i sporta.

<p>Svi polaznici su dobili medalje, a još će dobiti majice s obilježjima kluba i vizualom "Uđi u igru", koji je dio programa Ministarstva turizma i sporta/Foto: NK Ribar Končanica</p>

Svi polaznici su dobili medalje, a još će dobiti majice s obilježjima kluba i vizualom "Uđi u igru", koji je dio programa Ministarstva turizma i sporta/Foto: NK Ribar Končanica

- Slogan „Uđi u igru“ je misao vodilja cijelog kampa da se djeca maknu iz kuće i budu na otvorenome, a i cilj same kampanje je da se izbjegne nasilje u školama bavljenjem raznim sportskim aktivnostima. Tko god se želi priključiti može, uvijek je dobrodošao, a još se djece priključilo i u zadnjem tjednu srpnja. Ovaj tjedan imamo malu pauzu zbog godišnjih odmora, ali već idući tjedan intenzivno nastavljamo dalje s treninzima dva puta tjedno, a igrači koji će ići na natjecanje imat će prijateljske utakmice te će im sezona početi početkom rujna. Kada se prebacimo u dvoranu, vjerojatno ćemo jednom tjedno imati treninge. Iz tjedna u tjedan korigiramo termine tako da se svi zainteresirani polaznici mogu javiti meni osobno na broj: 091/578-5796 ili porukom na Facebook stranici NK Ribar Konačnica kako bi znali kada su naredni treninzi - poziva Ivan Horina.