Fotografija: Za aktivnosti domaćinstava kupljena je i kompletno namještena kuhinja sa svim uređajima, a Općina Končanica osigurala je prostor koji je i uredila/Foto: Općina Končanica
Galerija
Za aktivnosti domaćinstava kupljena je i kompletno namještena kuhinja sa svim uređajima, a Općina Končanica osigurala je prostor koji je i uredila/Foto: Općina Končanica

Umirovljenici iz Općine Končanica u šest mjeseci proveli više od 60 aktivnosti u sklopu projekta

Projektom "Zlatna dob općine Končanica" predviđene su kreativne radionice, stručna edukativna predavanja, sportsko-rekreativne aktivnosti, razne kulturne te zabavne aktivnostiKroz projekt „Zlatna dob općine Končanica“ u posljednjih šest mjeseci od potpisivanja ugovora provedeno je više od 60 aktivnosti za umirovljenike s područja Općine Končanica. 

Naime, Matici Umirovljenika Općine Končanica lani u listopadu odobren  je program iz natječaja ”Pridruži se – Aktivni u mirovini“. 

Stručna predavanja

Projektom "Zlatna dob općine Končanica" predviđene su kreativne radionice, stručna edukativna predavanja, sportsko-rekreativne aktivnosti, razne kulturne te zabavne aktivnosti.

Foto: Općina Končanica
Foto: Općina Končanica

- Do sada smo proveli aktivnosti društvenih igara, domaćinstva te stručno predavanje doktorice o šećeru. Trenutno je u projekt uključeno 50 umirovljenika, a pet je volontera educirano i osposobljeno za volonterstvo od kojih su prvi volonteri bili na aktivnosti domaćinstva - istaknuo je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Končanica, Dalibor Tomašek.

Foto: Općina Končanica
Foto: Općina Končanica

Podsjetimo, projekt usmjeren na unapređenje kvalitete života starijih osoba sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a u vrijednosti je 1.239.213,73 kuna. Provodi se u suradnji sa partnerima Općinom Končanica, Češkom osnovnom školom Josipa Ružičke, Češkom besedom, Streljačkim društvom Končanica, i Nogometnim klubom "Ribar". Voditelj projekta je Marijana Lovrenović, a koordinator projekta je Viktorija Ditrih.

Foto: Općina Končanica
Foto: Općina Končanica

Provedba projekta je ugovorena u dvogodišnjem razdoblju, do listopada 2022. godine, a krajnji rezultati Projekta su zapošljavanje dvije osobe, uključivanje 34 volontera, provođenje 461 aktivnosti te uključivanje 260 umirovljenika.

Viseća kuglana

Za aktivnosti domaćinstava kupljena je i kompletno namještena kuhinja sa svim uređajima, a Općina Končanica osigurala je prostor koji je i uredila. Uz to, nabavit će se pikado i društvene igre koje će umirovljenicima ostati na korištenje i nakon završetka projekta. Tijekom ove godine omogućit će im se i šest izleta po Hrvatskoj i jedan izlet u Češku Republiku.