Fotografija: Slavlje bjelovarskih rukometašica/ Foto: ŽRK Bjelovar (arhiva)
Galerija
Slavlje bjelovarskih rukometašica/ Foto: ŽRK Bjelovar (arhiva)

POVIJESNI USPJEH Rukometašice Bjelovara razbile Zrinski i plasirale se u finale Kupa

Sretni smo i zadovoljni. U početku smo malo griješili, ali na kraju smo rutinirano odradili posao. Večeras ćemo malo proslaviti, ipak je to veliki rezultat, a u subotu ćemo se "potući" pa što bude, kaže trener Dario Obran



Rukometašice Bjelovara prvi put u povijesti kluba igrat će finale Kupa Hrvatske. Do ovog postignuća došle su današnjom pobjedom u polufinalu, u kojemu su razmontirale Zrinski iz Čakovca rezultatom 33:23.

Od početka susreta Bjelovarčane su nametnule svoju igru te su prvu osjetniju prednost imale u 13. minuti kada je rezultat na semaforu glasio 9:5. Do kraja prvog dijela tu prednost uspješno su održavale, pa se na pred otišlo s +5 na kontu Bjelovara. 

Vodile cijelu utakmicu

U prvih 15 minuta drugog dijela naše djevojke ubacile su u brzinu više te su u 45. minuti već imale ogromnih +10, a tu prednost nisu ispuštale do kraja susreta. Najefikasnija u redovima Bjelovarčanki bila je Ema Guskić s 9 postignutih pogodaka, dok su mrežu Čakovčanki pet puta tresle Lucija Ivanda i Lea Vukojević.

Trener bjelovarskih rukometašica Dario Obran nije skrivao zadovoljstvo nakon povijesnog rezultata. 

Ekipa ŽRK Bjelovara u Poreču/ Foto: ŽRK Bjelovar
Ekipa ŽRK Bjelovara u Poreču/ Foto: ŽRK Bjelovar

- Super. Sretni smo i zadovoljni. Opravdali smo ulogu favorita. U početku smo malo griješili, možda je bila i trema u pitanju, ali na kraju smo rutinirano odradili posao. Večeras ćemo malo proslaviti, ipak je to povijesni rezultat, a u subotu ćemo se "potući" pa što bude, iz Poreča je poručio Dario Obran. 

Finale u subotu

Podsjetimo, završnica Kupa Hrvatske igra se u Poreču u sklopu Festivala rukometa, a finalni ogled u ženskoj konkurenciji na rasporedu je u subotu, 14. svibnja s početkom u 18 sati. Protivnika u finalnom ogledu naše rukometašice saznat će večeras, nakon drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju naša dva najuspješnija kluba, RK Podravka Vegeta i RK lokomotiva.