Fotografija: Poziranje ispred reklamne boce posebne edicije piva DA Daruvarske pivovare
Galerija
Poziranje ispred reklamne boce posebne edicije piva DA Daruvarske pivovare

Daruvarčan Sabolić pobijedio trostrukog dugoprugaškog prvaka i još popio 4 piva tijekom utrke

lGoran Jureković zvani Pjena standardno jak, pogotovo u afterpartiju, Elvis Bakeš zvani Princ Vaillant preživio, Mladen Lapaš zvani Fontana nije, ja prezadovoljan u segmentu ispijanja piva...



Da, da, dobro ste pročitali. Ovo nije samo jedan u nizu bombastičnih naslova da bi se privukla pažnja čitatelja, ali više o tome kasnije. Idemo redom.

Najprihvatljiviji amerikanizam

Atletski klub Noga iz Novske, uz sponzorstvo Pivovare Daruvar, u subotu je na obližnjem jezeru organizirao prvu novljansku Pivsku milju, specifičnu utrku osmišljenu prije tridesetak godina u SAD-u. Mislim, ako smo prigrlili Valentinovo, Noć vještica i slične pseudopraznike, onda je sasvim logično da ćemo kao narod koji voli piti pivo objeručke prihvatiti i ovaj amerikanizam.

Nikola Sabolić ili jednom rječju - šampion / Foto: Tihomir Djedović
Nikola Sabolić ili jednom rječju - šampion / Foto: Tihomir Djedović

Koncept utrke izgleda ovako: natjecatelji prvo na startu ispijaju pivo, zatim trče 400 metara, pa opet pivo, pa trčanje i tako sve dok ne popiju četiri piva i ne pretrče 1600 metara, iliti jednu milju. Svi koji misle da je ovo jedna od lakših utrka, grdno se varaju, prvo pivo klizne, ali svako sljedeće je sve teže i teže progutati, ono zadnje prava je prava muka, a nerijetko i završi izvan želudca natjecatelja u vidu pjenušavog vodoskoka.

Pit stop, doslovno / Foto: Tihomir Djedović
Pit stop, doslovno / Foto: Tihomir Djedović

Na startu ove novljanske Pivske milje okupilo se 70 natjecatelja koji su zbog novog normalnog bili podijeljeni u 7 grupa. Ovdje bi volio istaknuti da sam osobno bio ugodno iznenađen podjednakim brojem ženskih i muških natjecatelja i moram priznati da su pojedine pripadnice nježnijeg spola jednostavno razvalile utrku.

Državni rekorder

Najzanimljiviji dvoboj dana odigrao se u 4. skupini natjecatelja gdje je boje naše ekipe DARC branio mladi lav Nikola Sabolić, a jedan od takmaca mu je bio trostruki prvak Hrvatske u dugoprugaškom trčanju te državni rekorder na 100 km Dejan Radanac, inače najizvjesniji favorit za pobjedu.

Ekipa DARC-a je poznata po tome što se svi uvijek osjećaju kao pobjednici bez obzira na to što postolja rijetko viđaju / Foto: Tihomir Djedović
Ekipa DARC-a je poznata po tome što se svi uvijek osjećaju kao pobjednici bez obzira na to što postolja rijetko viđaju / Foto: Tihomir Djedović

Bila je to prava filmska borba, puna preokreta, neizvjesna do samog kraja, ali naš Nikola se nije predavao te je u junačkoj završnici izvojevao pobjedu za nekoliko sekundi. Tako je našoj momčadi donio prvo ovogodišnje postolje, zauzevši na kraju izvrsno treće mjesto.

Sparing partner Darko

Ostali članovi ekipe također su bili uspješni: Goran Jureković zvani Pjena standardno jak, pogotovo u afterpartiju, Elvis Bakeš zvani Princ Vaillant preživio, Mladen Lapaš zvani Fontana nije preživio, ja prezadovoljan u segmentu ispijanja piva (isplatili su se naporni treninzi te ovim putem zahvaljujem svom sparing partneru Darku Štampfu i susretljivom osoblju caffe bara Špica!), ali izrazito slab u trčanju što pripisujem akumuliranom umoru od svakodnevnih obaveza.

Gogo Jureković nema problema s formom, a ni s pivom / Foto: Tihomir Djedović
Gogo Jureković nema problema s formom, a ni s pivom / Foto: Tihomir Djedović

Sve u svemu, prekrasno proveden dan uz super ekipu i odličnu atmosferu. Posebne pohvale organizatorima, sponzorima i bandu koji nas je nabrijavao odličnim rockom. Vidimo se i dogodine!!!

P.S. Posebno me veseli što smo napokon uspjeli udomiti našeg Nikolu kod jedne mlade dame iz Vukovara. Sretno mladenci!!!

Tajnik Svemira

Pogledajte vidio pobjedničkog plesa Gorana Jurekovića iako nije bio ni blizu pobjedi: