Fotografija: Goran Jureković zvani Gogo i Tihomir Djedović Tićo na cilju/Foto: Facebook
Galerija
Goran Jureković zvani Gogo i Tihomir Djedović Tićo na cilju/Foto: Facebook

Daruvarska ekipa DARC: "Da Tepeš nije promašio stazu i trčao 4 km više, bili bismo na postolju"

Organizator je sudionicima na odabir ponudio dvije staze: dugu u duljini od 25 kilometara i kratku duljine 12 kilometara, a obje su prolazile kroz pitoreskne krajolike požeških vinograda i obronaka Požeške goreSmanjenjem broja zaraženih virusom Covid-19 te popuštanjem epidemioloških mjera sve više sportova optimistično je krenulo u novu sezonu. Tako je slučaj i s trčanjem u prirodi, popularno nazvanom trail trčanje.

Daruvarska ekipa DARC ove godine odlučila je natjecati se u Slavonsko-baranjskoj Trail Ligi, koja se ove sezone sastoji od 6 utrka i traje od ožujka sve do prosinca.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Čast da otvori ovogodišnju Ligu pripala je Atletskom klubu Požega, koji je u sklopu obilježavanja Dana grada Požege organizirao utrku pod nazivom The Trail of Sokol 2021. Poštujući sve mjere i naputke stožera Civilne zaštite na svim mogućim nivoima utrku su vrlo domišljato proglasili “treningom na otvorenom“ te tako odbacili svaku mogućnost krive interpretacije okupljanja dosta velikog broja ljudi, jer se na startu u samom centru Požege okupilo preko 150 zaljubljenika u trčanje i prirodu.

Brutalni usponi

Organizator je sudionicima na odabir ponudio dvije staze: dugu u duljini od 25 kilometara i kratku duljine 12 kilometara, a obje su prolazile kroz pitoreskne krajolike požeških vinograda i preko obronaka Požeške gore. Da odmah razjasnimo jednu stvar, onaj koji misli da je Slavonija nepregledna ravnica grdno se vara. Obje staze sastojale su se od naizmjeničnih brutalnih uspona i strmih nizbrdica, s jako malo ravnih dijelova.

Rijetki ravni dijelovi utrke/Foto: Facebook
Rijetki ravni dijelovi utrke/Foto: Facebook

Naša ekipa sastojala se od šest članova. Najjači aduti opet su svoju sreću okušali na dugoj stazi i opet su ostvarili odlične rezultate. Ratko Boroš je već poslovično nevjerojatan, u žestokoj konkurenciji uspio je ostvariti rezultat “van pameti“ i zauzeti 7. mjesto, odmah do njega na 8. mjesto probio se sve bolji i bolji Eniz Jašarević.

Neuništivi duo/Foto: Facebook
Neuništivi duo/Foto: Facebook

Naša najveća uzdanica Tomislav Tepeš, uspkos tome što je promašio stazu i napravio dodatnih 4 kilometra, na kraju je završio kao deseti (to znači da nije krivo skrenuo garant bi završio na postolju!), a odličan uspjeh cijele ekipe upotpunio je Mladen Lapaš na 12. mjestu. Sve u svemu, ukupno gledajući kao ekipa uvjerljivo smo imali najbolji nastup što samo govori u prilog ozbiljnosti našeg Kluba.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Na kratkoj stazi nastupili smo Goran Jureković - Sirogojno i moja malenkost. Ovaj put odlučili smo igrati na sigurne karte te smo krenuli više na iskustvo nego na snagu. Da smo povukli dobar potez pokazalo se ulaskom u cilj gdje su nas dočekale glasne ovacije razdragane svjetine. Neću navesti osvojena mjesta kako ne bi nabijali komplekse konkurenciji, ali rezultati su bili viši od očekivanih. Stvarno su se isplatili svakodnevni mukotrpni treninzi.

Povratak u djetinjstvo/Foto: Facebook
Povratak u djetinjstvo/Foto: Facebook

Nakon utrke, već po starom dobrom običaju, red je povratiti izgubljene elektrolite izotoničkim napitkom na bazi ječmenog slada i hmelja, a što je red, red je i ne smije se propustiti. Unesli bi mi i više od izgubljenog da nas u tome nisu spriječili tusti oblaci i jak vjetar koji su najavljivali skorašnje pogoršanje vremena, pa smo krenuli put Daruvara.

Već sad se veselimo 2. kolu SBTL koje će se održati 03.04. na jezeru Borovik gdje ćemo, nadam se, nastupiti u još većem sastavu i ostvariti, ako ne iste, onda bolje rezultate.

Pratite nas i dalje...

Bunker narodne zaštite/Foto: Facebook
Bunker narodne zaštite/Foto: Facebook

Foto: Facebook
Foto: Facebook