Fotografija: Bjelovarske Sparte lani na gradskom korzu/ Foto: Sparte Bjelovar
Galerija
Bjelovarske Sparte lani na gradskom korzu/ Foto: Sparte Bjelovar

Bjelovarske veslačice traže pojačenje: "Želiš postati Sparta? Prijavi se na vrijeme!"

"Trenutno nas ima 14, a minimalno bi nas trebalo 16 tako da napokon bjelovarska ekipa starta s dvije pune lađe. To nam je cilj u ovoj godini, želimo da se održi taj sport", kaže Ana FutačBJELOVAR – „Djevojke, žene, majke, princeze i kraljice... Ovo je objava za vas!!! Možda trenutno iz dosade gledate po Facebook-u, razmišljajući kako da se pokrenete s mjesta i da promijenite nešto u životu. Nemojte više razmišljati! Nazovite nas na broj 0913737038 i dođite na trening. Toliko jednostavno!  Ako ste ikad u životu željele biti dio neke cool ekipe, sad je vrijeme za to! Uz puno treninga, smijeha, druženja, natjecanja i dobre zabave, postanite dio naše pozitive! Čekamo vas!!!! Voli vas vaša Udruga Sparte Bjelovar“, pozivnica je ovo za sve pripadnice ljepšeg spola koja stoji na Facebook stranici bjelovarske Udruge Sparte. Riječ je o ženskoj bjelovarskoj veslačkoj ekipi koja stoji uz bok muškim kolegama i ponosno pronosi ime svog grada na Maratonu lađa u dolini Neretve.

Ana Futač predsjednica je Sparti, ujedno i kapetanica/Foto: Martina Čapo
Ana Futač predsjednica je Sparti, ujedno i kapetanica/Foto: Martina Čapo

S predsjednicom Udruge Sparte, ujedno kapetanicom, Anom Futač, provjerili smo kakva je situacija i koliko novih članica namjeravaju primiti.

Treninzi na vodi

- Nas trenutno ima 14, a minimalno bi nas trebalo 16 tako da napokon bjelovarska ekipa starta s dvije pune lađe, ne samo s jednom. To nam je cilj u ovoj godini, želimo da nas je što više, da se održi taj sport i ta naša aktivnost. Mi smo sve žene i naravno da imamo i drugih obveza sa strane. Stoga je bolje da nas je što više, ističe Ana i dodaje kako vjerojatno početkom travnja kreću s treninzima na vodi.

Bjelovarske Sparte na treningu/ Foto: Branka Sobodić
Bjelovarske Sparte na treningu/ Foto: Branka Sobodić

Treninzi su tri puta tjedno, po sat vremena. Uvijek se mora uzeti u obzir put do ribnjaka i priprema pa je nekako već uobičajeno da sve skupa potraje dva sata.

Na domaćem terenu

- Prvi naš cilj je započeti sezonu s raftingom kako bi se i nove članice upoznale s tokom vode. Dalje ćemo vidjeti jer nažalost, uvijek je puno manje organiziranih natjecanja za žene nego za muškarce. Ona koja i postoje većinom su oko Neretve što je nama prilično skupo. Stoga se većinom pripremamo na domaćem terenu – Jarunu, Šoderici i Narti, zaključila je Ana koja se veseli prijavi novih članica i pojačanju odlične ženske ekipe.

Bjelovarske Sparte uoči polaska na Maraton lađa/ Foto: Sparte Bjelovar
Bjelovarske Sparte uoči polaska na Maraton lađa/ Foto: Sparte Bjelovar

Podsjetimo, predstavnice Bjelovarsko-bilogorske županije ostvarile su odličan rezultat na lanjskom 8. Maratonu lađa. Naime, utrku od Metkovića do Opuzena, bjelovarske lađarice završile se na petom mjestu. 

Nešto više od sat vremena bilo je potrebno da djevojke završe napornu utrku dugu 10 kilometara. Spomenimo da je na lanjskom Maratonu sudjelovao rekordan broj ženskih posada, njih čak 18, što uspjeh bjelovarskih djevojaka čini još većim.