Fotografija: Bjelovarske Sparte uoči polaska/ Foto: Sparte Bjelovar
Galerija
Bjelovarske Sparte uoči polaska/ Foto: Sparte Bjelovar

Bjelovarske Sparte uoči 8. Maratona lađarica: „Ovo je za nas Svjetsko prvenstvo“

Naš prvenstveni cilj je završiti utrku, a budući da je konkurencija zbija odlična, nismo si nametnuli imperativ ostvarivanja nekog određenog rezultata, kazala je Futać




Bjelovarske lađarice Sparte krenule su jutros put doline Neretve, gdje će u četvrtak sudjelovati na 8. Maratonu lađarica. Zahvaljujući prošlogodišnjem četvrtom mjestu, Sparte će upravo s te startne pozicije krenuti u lov na još jedan odličan rezultat.

Jaka konkurencija

- Startno mjesto nam je odlično, a budući da smo ove godine odradile i najviše treninga do sada, njih čak 60, možemo reći da smo doista spremne za utrku, koja je za nas „Svjetsko prvenstvo“ . Naravno, kao i u svemu, faktor sreće uvijek je potreban. Naš prvenstveni cilj je završiti utrku, a budući da je konkurencija zbija odlična, nismo si nametnuli imperativ ostvarivanja nekog određenog rezultata, javila nam se iz kombija kapetanica Sparti Ana Futać.

<p>Za Mojportal.hr Sparte su se javile iz kombija/ Foto: Sparte Bjelovar</p>

Za Mojportal.hr Sparte su se javile iz kombija/ Foto: Sparte Bjelovar

Rutu od Metkovića do Opuzena dugu 10 kilometara, ove godine pokušat će odveslati čak 18 ženskih ekipa, a pored Sparti, Bjelovarsko-bilogorsku županiju po prvi put predstavljat će i čazmanske Amazonke, koje će startati iz drugog reda.

Kao što smo već pisali, na ovogodišnjem Maratonu pored spomenute dvije ženske ekipe, našu županiju predstavljat će i po dvije ekipe Argonauta i Šumara. Većina njih u dolinu Neretve zaputila se danas, a prema riječima kapetanice Sparti, cure će već danas odraditi i trening.

Prijenos na Facebooku

- Danas nas još čeka trening s trenerom,  a sutra ćemo pratiti dečke na njihovim brzinskim utrkama, u kojima će se boriti za što bolje startne pozicije, dok nas već u četvrtak čeka naš nastup. Start je u 18 sati, a utrka u prosjeku traje oko 50-tak minuta, ovisno o vremenskim uvjetima. Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti i pozdraviti sve koji nas prate i bodre, zaključila je kapetanica Ana Futać.

<p>Ana Futać predsjednica je Sparti/Foto: Martina Čapo</p>

Ana Futać predsjednica je Sparti/Foto: Martina Čapo

 Svi zainteresirani moći će 8. Maraton lađarica pratiti uživo na Facebook stranici bjelovarskih Sparti, kojima baš kao i svim ostalim našim veslačima želimo puno uspjeha na Neretvi.