Fotografija: Veslačice i veslači su dočekani velikom bakljadom/ Foto: Davor Kirin
Galerija
Veslačice i veslači su dočekani velikom bakljadom/ Foto: Davor Kirin

Bakljadom i tamburašima Čazma dočekala svoje lađarice i lađare

"Nastupile smo kao debitantice, a 99 posto cura iz lađe je prvi puta primilo veslo u ruku u travnju ove godine. Start smo imale iz drugog reda te maraton odradile s jednom trudnicom u lađi", kazale su Amazonke
Velikom bakljadom, tamburašima te grmljavinom motora Čazmanke i Čazmanci jučer su na sportskim terenima dočekali svoje lađarice i lađare koji su se vratili s Neretve. U svojom prvom nastupu na Maratonu lađarica čazmanske Amazonke ostvarile su dosita impresivan rezultat, zauzevši odlično šesto mjesto.

Veslala i trudnica

- Nastupile smo kao debitantice, a 99 posto žena iz lađe je prvi puta primilo veslo u ruku u travnju ove godine. Start smo imale iz drugog reda te maraton odradile s jednom trudnicom u lađi. Zahvaljujemo gradonačelniku Dinku Piraku, svim ostalim gradskim i županijskim strukturama te svim našim sponzorima, podupirateljima i partnerima koji su prepoznali našu strast i na bilo koji način dali svoj doprinos te tako sudjelovali u stvaranju ove naše sportske priče.

<p>Čazmanske Amazonke odlično su se predstavile u svom prvom nastupu/ Foto: Davor Kirin</p>

Čazmanske Amazonke odlično su se predstavile u svom prvom nastupu/ Foto: Davor Kirin

Na samom nedavnom početku te priče iskazali ste nam povjerenje koje nam je nametnulo veliku obavezu da ga i opravdamo. Trudile smo se iz sveg srca i svakim zaveslajem tu obavezu i ispuniti. Nadamo se da jesmo, uz obećanje da je ovo tek početak priče koja će još dugo teći kao i vode koje će nas zapljuskivati i nositi u nove izazove koje jedva iščekujemo, poručile su Amazonke na svojoj Facebook stranici nakon za njih povijesne utrke.

Čazmanski Šumari

Spomenimo i to da su pored Amazonki, Grad Čazmu predstavljali i veslači koji su branili boje Hrvatskog šumarskog društva u posadama "Šumari" i "Šumski". Podsjetimo, na 8. Maratonu lađa bjelovarske Sparte osvojile su odlično peto mjesto, a odmah iz njih u cilj su ušle Čazmanke. 

<p>Na dočeku je potekao i šampanjac/ Foto: Davor Kirin</p>

Na dočeku je potekao i šampanjac/ Foto: Davor Kirin

Što se pak lađara tiče, najbolji rezultat od ekipa iz Bjelovarsko-bilogorske županije ostvarila je prva posada Argonauta, koji su 24. Maraton lađa završili na sedmoj poziciji. Nakon njih slijede Šumari na 11. mjestu, potom druga posada Arga na 17. poziciji, dok su Šumski utrku na Neretvi završili kao 21. plasirana ekipa.

Ovim putem još jednom čestitamo svim našim lađaricama i lađarima te donosimo djelić atmosfere s jučerašnjeg dočeka.

<p>Čazmanske veslačice i veslači/ Foto: Davor Kirin</p>

Čazmanske veslačice i veslači/ Foto: Davor Kirin

<p>Prekrasno je bilo jučer u Čazmi/ Foto: Davor Kirin</p>

Prekrasno je bilo jučer u Čazmi/ Foto: Davor Kirin

<p>Veslačicama i veslačima čestitao je i gradonačelnik Pirak/ Foto: Davor Kirin</p>

Veslačicama i veslačima čestitao je i gradonačelnik Pirak/ Foto: Davor Kirin

<p>Amazonke u slavlju/ Foto: Davor Kirin</p>

Amazonke u slavlju/ Foto: Davor Kirin