Fotografija: Župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak na gradilištu/Foto: BBŽ, arhiva
Galerija
Župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak na gradilištu/Foto: BBŽ, arhiva

Marušić: Čazmanski biološki bazen ogroman je potencijal kojeg moramo iskoristiti

Ovaj projekt je dobra šansa za nas ovdje koji živimo, ali i za cijelu županiju, jer imamo prvi biološki bazen u Hrvatskoj zajedno sa svim sadržajima koje nudimo kroz Čazma Naturu, kazao je Pirak
Vrhunac europskog projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna izgradnja je prvog biološkog bazena u Hrvatskoj, a kako napreduju radovi na njegovoj izgradnji koja je započela prije mjesec dana uvjerio se i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić u pratnji gradonačelnika Čazme Dinka Piraka.

Prvi biološki bazen u Hrvatskoj

- Ovaj projekt je dobra šansa za nas ovdje koji živimo, ali i za cijelu županiju, jer imamo prvi ekološki bazen u Hrvatskoj  zajedno sa svim sadržajima koje nudimo kroz Čazma Naturu. Tu se radi o nizu sadržaja za mlade, školi u prirodi i promoviramo zdrav život koji mi ovdje imamo. To je šansa i za naše ugostitelje i našu Turističku zajednicu, jer zašto ne bi došla cijela Hrvatska ovdje u grad Čazmu i divila se prirodnim ljepotama, poručio je gradonačelnik Pirak.

<p>Ukupna vrijednost projekta iznosi 26 milijuna kuna/ Foto: BBŽ</p>

Ukupna vrijednost projekta iznosi 26 milijuna kuna/ Foto: BBŽ

Jedan od prvih zadataka i novog direktora koji uskoro treba doći na čelo Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije bit će upravo i promocija čazmanskog biološkog bazena koji bi, kako je danas rečeno, prve kupače mogao ugostiti već iduće godine.

Jačanje dobrih odnosa

- Izuzetno me veseli projekt Čazme Nature i gradnje eko bazena po čemu će, ne samo grad Čazma nego i cijela naša Bjelovarsko-bilogorska županija, biti prepoznata. Ogroman je to potencijal i na svima nama je da taj potencijal iskoristimo i cijelu priču prezentiramo. Veseli me da se grad Čazma izuzetno dobro razvija, a mi ćemo jačati odnose koji dugi niz godina između Županije i Grada Čazme nisu bili sjajni, istaknuo je župan  Marušić.

<p>Vizualizacija budućeg biološkog bazena površine 1500m2 sa sunčalištem, ugostiteljskim objektom i sanitarnim čvorom / Foto: Grad Čazma</p>

Vizualizacija budućeg biološkog bazena površine 1500m2 sa sunčalištem, ugostiteljskim objektom i sanitarnim čvorom / Foto: Grad Čazma

Prema Pirakovim riječima, to se prvenstveno odnosi na ulaganja u cestovnu infrastrukturu gdje je čazmansko područje bilo zakinuto za županijska ulaganja, ali i zapostavljeno u smislu zajedničkih razvojnih projekata.

<p>Prve kupače bazen bi trebao primiti već iduće godine/ Foto: BBŽ</p>

Prve kupače bazen bi trebao primiti već iduće godine/ Foto: BBŽ