Fotografija: Škola će biti u potpunosti obnovljena/Foto: BBŽ
Galerija
Škola će biti u potpunosti obnovljena/Foto: BBŽ

Potpisan je ugovor za temeljitu obnovu područne škole u Mikloušu

Vidim da idemo u jako dobrom smjeru. Kroz zajedničku suradnju sa županom Marušićem idemo u napad na državnu blagajnu, pa i europsku, naglasio je gradonačelnik Pirak.ČAZMA - Potpisom ugovora o energetskoj obnovi, počinju radovi na temeljitoj obnovi Područne škole Miklouš, projektu vrijednom 1.6 milijuna kuna.

Potpis ugovora jamči početak radova na obnovi područne škole/Foto: BBŽ
Potpis ugovora jamči početak radova na obnovi područne škole/Foto: BBŽ

-Sama zgrada je stara više od 120 godina i vapi za obnovom. Prva adaptacija je bila 1983. i do današnjih dana nije bilo većih ulaganja. Ova zgrada je stradala i u nedavnom potresu, no statički je sigurna. Nakon energetske obnove stvorit će se zdraviji i ugodniji uvjeti života i rada. Stoga se zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na čelu sa županom Markom Marušićem, rekla je ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman.

Sveobuhvatni radovi

Obnova podrazumijeva, između ostalog, radove na krovištu, izolaciju prema stropu, rekonstrukciju sustava grijanja, zamjenu rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom, zamjenu stolarije.

Zajednička suradnja nešto je što ističu Grad Čazma i BBŽ/Foto: BBŽ
Zajednička suradnja nešto je što ističu Grad Čazma i BBŽ/Foto: BBŽ

-Posebno nam je drago što je došlo do ove energetske obnove jer čekamo to već godinama. Energetskom obnovom uvelike će se poboljšati uvjeti rada i boravka u školi, istaknuo je učitelj Zdravko Jorgić.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak naglasio je važnost suradnje Županije i Grada, koje godinama ranije nije bilo.

-Jako me raduje to što župan radi ono što je u kampanji obećao, a to je da ćemo zajednički u sinergiji s Gradovima i Općinama razvijati našu županiju, u ovom slučaju naš grad Čazmu. Na tome zahvaljujem. Vidim da idemo u jako dobrom smjeru i da ćemo zasigurno u toj sinergiji biti puno uspješniji nego što je to bilo prije. Kroz to zajedništvo idemo u napad na državnu blagajnu, pa i europsku, naglasio je gradonačelnik Pirak.

Župan Marušić naglasio je kako mu je iznimno drago što je povećan broj učenika/Foto: BBŽ
Župan Marušić naglasio je kako mu je iznimno drago što je povećan broj učenika/Foto: BBŽ

Povećan broj učenika

-Okrećemo novi smjer i svoju kampanju sam bazirao na međusobnoj suradnji koja je sve ove godine izostajala, a koja je jedan od najbitnijih preduvjeta kako bi mogli razvijati naše općine i gradove, a samim time i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Ova škola vapi za obnovom i svakako će tu Bjelovarsko-bilogorska županija biti partner i potpora. Osim ove škole na području Čazme obnovljena je matična škola, školsko-sportska dvorana, škola u Gornjem Dragancu, a obnavlja se škola u Dapcima. Treba ulagati u naše mlade, ali pri tome ne zaboravljati ni na naše starije stanovništvo. Želim svima reći da imate župana prijatelja čija su  vrata svima otvorena i da ću dati sve od sebe i da s gradonačelnikom i u suradnji s Vladom napravimo velike stvari na području Čazme. Iznimno me veseli da se povećava broj učenika u ovoj školi i to je dobar put kojim ide grad Čazma, zaključio je župan Marko Marušić.