Fotografija: Župan Marko Marušić i biskup msgr. Vjekoslav Huzjak/ Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marko Marušić i biskup msgr. Vjekoslav Huzjak/ Foto: BBŽ

Priprema se obilježavanje obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Kusonjama

Tužna obljetnica i ove godine obilježit će se u Rakovom potoku, a Mimohodom istine doći će se do kapelice Male Gospe gdje će biti održana komemoracija i Sveta misa koju će predvoditi biskup Vjekoslav Huzjak
Nakon što je ovog tjedan održan sastanak s ravnateljem Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć pri Ministarstvu hrvatskih branitelja Dinkom Tandarom, predstavnicima braniteljskih udruga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnicima vojske i policije te grada Pakraca, bjelovarsko bilogorski župan Marko Marušić nastavlja pripremu obilježavanja 30. i 28. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Kusonjama.

<p>Na sastanku s braniteljskim udrugama sudjelovao je i Dinko Tandara/ Foto: BBŽ</p>

Na sastanku s braniteljskim udrugama sudjelovao je i Dinko Tandara/ Foto: BBŽ

Naime, župan se danas po istom pitanju sastao s biskupom Bjelovarsko-križevačke biskupije msgr. Vjekoslavom Huzjakom. Između ostalog, dogovoreno je da će se tužna obljetnica stradavanja hrvatskih branitelja i ove godine obilježit u Rakovom potoku, mjestu masovne grobnice poginulih branitelja, a potom i Mimohodom istine do kapelice Male Gospe u Kusonjama, gdje će se održati komemoracija.

<p>Ovih dana održan je sastanak s članovima braniteljskih udruga, policije te vojske/ Foto: BBŽ</p>

Ovih dana održan je sastanak s članovima braniteljskih udruga, policije te vojske/ Foto: BBŽ

Nakon toga uslijedit će se Sveta misa koju će predvoditi upravo bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak. Podsjetimo, prije 30 godina na blagdan Male Gospe 8. rujna 1991. godine u Kusonjama život je izgubilo 20 hrvatskih branitelja, a od podmetnute mine prilikom odavanja počasti svojim kolegama dvije godine kasnije život je izgubilo još troje branitelja.