Fotografija: Župan Marušiću Štefanju bio izaslanik predsjednika Vlade/ Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marušiću Štefanju bio izaslanik predsjednika Vlade/ Foto: BBŽ

Marušić u Šfefanju: Neki se trude iskriviti pravu hrvatsku povijest i to im ne smijemo dopustiti

Župan Marušić i njegova zamjenica sudjelovali su na obilježavanju 30. godišnjice osnivanja 2. čazmanske bojne 105. brigade i 10. godišnjice rada i djelovanja Udruge klub 2/105
30. godišnjica osnivanja 2. čazmanske bojne 105. brigade i 10. godišnjica rada i djelovanja Udruge klub 2/105 koja okuplja branitelje s područja grada Čazme te općina Ivanska i Štefanje, obilježena je jučer u Štefanju. Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na obilježavanju je prisustvovao župan Marko Marušić te njegova zamjenica Marija Jungić. 

<p>Počast su odali i pripadnici brojnih udruga/ Foto: BBŽ</p>

Počast su odali i pripadnici brojnih udruga/ Foto: BBŽ

U okviru obilježavanja ovih dviju važnih obljetnica održan je maraton od Čazme do Štefanja, a kod groblja u Štefanju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim braniteljima. Program je nastavljen svečanom akademijom na kojoj je sve okupljene pozdravio i bjelovarsko-bilogorski župan.

<p>Veliki broj sudionika sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice osnutka postrojbe/ Foto: BBŽ</p>

Veliki broj sudionika sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice osnutka postrojbe/ Foto: BBŽ

- Stalno naglašavam da mi mlade generacije ne smijemo zaboraviti vas hrvatske branitelje, ne smijemo zaboraviti povijest koju su naši hrvatski vitezovi pisali. Neki se povjesničari trude iskriviti onu našu pravu hrvatsku povijest i to im ne smijemo dopustiti. Važno je obilježavati ove obljetnice i tu će vam Bjelovarsko-bilogorska županija i ja osobno uvijek biti prijatelj. Jedino tako ćemo sačuvati domoljublje, naš hrvatski ponos koji je vas vodio devedesetih godina, istaknuo je župan Marko Marušić.

<p>Otvorenje izložbe o ratnom putu 2. čazmanske bojne/ Foto: BBŽ</p>

Otvorenje izložbe o ratnom putu 2. čazmanske bojne/ Foto: BBŽ

Nakon svečane akademije župan i njegova zamjenica, kao i ostali uzvanici, prisustvovali su otvorenju izložbe o ratnom putu 2. bojne 105. brigade.