Fotografija: Autorica će zbirku predstaviti u Boho parku/ Foto: Deni Marčinković
Autorica će zbirku predstaviti u Boho parku/ Foto: Deni Marčinković

Ivana Kudumija u ponedjeljak u Boho parku predstavlja svoju zbirku pjesama za odrasle

Prepoznatljiv pjesnički stih, obogaćen slikovitošću i dubinom osobnih proživljavanja, koji su dio jedne mozaične strukture, ono je što krasi njen stih, kazao je o zbirci pjesnik Pejo Šimić
Bjelovarska spisateljica Ivana Kudumija u ponedjeljak, 23. kolovoza,  predstavit će svoju zbirku pjesama za odrasle "Budi tih za kavu uz stih".

Ivana je rođena 1976. godine u Bjelovaru. Diplomirala je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon toga je nekoliko godina radila u dječjim vrtićima na području Bjelovara i Koprivnice. Danas živi i radi u Zagrebu.

Pjesme za djecu i odrasle

Svoj talent za dječju književnost otkrila je tijekom rada u dječjim vrtićima. Objavljene su joj pjesme Vrapčić i Pauk u dječjim časopisima Zvrkov prvi razred i Smib, a zbirku pjesama i priča za djecu "Zemljo, laku noć" objavljuje 2011. godine. Osim za djecu, piše i za odrasle. Zbirku poezije za odrasle "Budi tih za kavu uz stih" objavljuje 2020. godine.

Pjesnik Pejo Šimić u svojoj recenziji Ivanine zbirke kaže da ona “izgrađuje i marljivo brusi svoj prepoznatljiv pjesnički stih, obogaćen slikovitošću i dubinom osobnih proživljavanja, koji su dio jedne mozaične strukture, a to je ono što krasi njen stih.”

Predstavljanje zbirke počinje u 19 sati u Boho parku.