Fotografija: Gradsko vijeće Grada Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Gradsko vijeće Grada Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković

Aktualni sat u znaku komunalnih pitanja, Višnjević zanimalo tko su kandidati za nadzorne odbore

Stanovnici Trojstvene i Stepinčeve ulice uskoro bi mogli dočekati kraj radova, ostali problemi ipak će morati pričakati završetak bjelvoarske Aglomeracije
Treću sjednicu bjelovarskog Gradskog vijeće svakako je obilježila točka kojom je, prema tvrdnjama većine vijećnika, zaustavljena izgradnja potencijalne spalionice opasnog otpada na Lepircu, o čemu smo jučer pisali

Komunalni sat

Prva točka dnevnog reda tradicionalno je bila rezervirana za vijećnička pitanja, a sudeći po njihovoj tematici "aktualac" bi se komotno mogao preimenovati u "komunalni sat". Naime, od devet vijećnika, njih čak osam zanimali su infrastrukturni radovi u bjelovarskim naseljima i ulicama, dok je Jasnu Višnjević interesiralo tko se sve kandidirao za nadzorne odbore Komunalca i Vodnih usluga.

Odnedavno nezavisnog Dražena Medveda tako je zanimalo stanje u Vukovarskoj ulici, za koju tvrdi da tijekom obilnijih kiša često bude poplavljena, a sličan problem, doduše zbog stare kanalizacijske mreže, prema Medvedovim riječima imaju i stanovnici Bukovačke ulice.

<p>Dražen Medved/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dražen Medved/ Foto: Deni Marčinković

Zoran Bišćan, član Uprave Komunalca i Vodnih usluga, kazao je da su problemi u Vukovarskoj ulici nastali zbog nemogućnosti spajanja podruma na kanalizacijsku mrežu. Također, dodao je i to da sličan problem imaju i stanovnici Jezerske te Podravske ulice, no tamo voda ne odlazi jer su mještani samoinicijativno zatrpali grabe. Dodao je i to da su za projekt kanalizacije u Ulici Vlahe Bukovca bila raspisana čak dva natječaja, na koja se niti jedan izvođač nije javio.

Pomaci u Trojstvenoj i Stepinčevoj ulici

Nadalje, na upit Zdenke Henc moglo se čuti da će uskoro biti riješeno pitanje pješačkog prijelaza u Ulici Vlahe Paljetka, kao i da već danas kreću radovi u Trojstvenoj ulici i to oni vezani za plinske instalacije. Po njihovom završetku, Hrvatske ceste, u čijoj je nadležnosti ova ulica, prionut će završetku cijelog projekta, odnosno asfaltiranju ceste. 

<p>Ante Topalović/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ante Topalović/ Foto: Deni Marčinković

HDZ-ove vijećnike Antu Topalovića, Ivana Vlašića i Nenada Martinovskog zanimalo je stanje u Stepinčevoj ulici, kao i stanje cesta u Letičanima, Zvijercima i Gornjim Plavnicama te problem parkinga na Boriku. Prema riječima Igora Brajdića, u Stepinčevoj ulici uskoro kreću radovi u nadležnosti T-Coma, a krajem rujna trebala bi krenuti i završna obnova te ulice. Za ostale spomenute projekte u ovoj godini neće biti sredstava jer je glavni fokus Aglomeracija.

Komunalne usluge neće poskupjeti

Komunalne teme zanimale su i SDP-ovu Antonetu Đokić, točnije problem buke i prašine u Jošinama, na što je Brajdić kazao da je nadležna inspekcija već na terenu, uz opasku da bi ipak trebali imati više razumijevanja ako se želi poticati gospodarstvo. Nadalje, Đurđica Časar (HSLS) upitala je kada se može očekivati uređenje parkirališta kraj groblja u Gudovcu, no i taj bi zahvat mogao sačekati završetak Aglomeracije. 

<p>Antoneta Đokić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Antoneta Đokić/ Foto: Deni Marčinković

Na upit Damira Bajsa (DBNL) oko mogućeg poskupljenja komunalnih usluga, Josip Heged iz Komunalca kazao je da ta opcija trenutno nije u fokusu tvrtke. Što se tiče pitanja mimo komunalija vrijedi istaknuti tek ono Topalovićevo vezano za školske obroke. Iako ga poskupljenje sa šest na devet kuna ne brine, zanimalo ga što djeca zapravo jedu. 

Zamjenik Brajdić kazao je da se na tome uveliko radi te da će se vršiti i edukacije kuhara, pored već dogovorene suradnje s nutricionistkinjom, koja slaže menije. Za kraj recimo i to da je SDP-ova Đokić imala prijedlog da se gradske škole uključe u projekt osiguravanja besplatnih menstrualnih uložaka, međutim po tom pitanju nitko se nije konkretnije očitovao.