Fotografija: Sve točke današnjeg dnevnog reda su usvojene/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Sve točke današnjeg dnevnog reda su usvojene/ Foto: Deni Marčinković

Prva radna sjednica novog saziva bjelovarskog Gradskog vijeća prošla bez rasprave

Iako su u kampanji uoči izbora svi kandidati i stranke najavljivali velike projekte i zalaganja za bolji grad, niti jedan vijećnik, osim na aktualcu, nije se javio za riječSvega sat i četrdeset minuta bilo je dovoljno novom sazivu bjelovarskog Gradskog vijeća da završi prvu radnu sjednicu, na čijem se dnevnom redu našlo čak 17 točaka te barem 20-tak podtočaka. 

Iako su u kampanji uoči lokalnih izbora (podsjetimo, od završetka prvog kruga prošlo je tek mjesec i pol dana) svi kandidati i stranke najavljivali velike projekte i zalaganja za bolji grad, pod niti jednom točkom, ne računajući Aktualni sat, niti jedan vijećnik danas se nije javio za raspravu.

Usvojene sve točke

Sve točke očekivano su usvojene, od kojih je većina jednoglasno. Damir Bajs i Sabina Oltra Botinčan crvenu pločicu, odnosno glas protiv, digli su kod izglasavanja rebalansa proračuna, iako nismo doznali zašto, jer se za riječ nisu javili. Zanimljiv je bio i stav Domovinskog pokreta po tom pitanju. Naime, Dražen Medved glasao je za rebalans, dok je drugi član te stranke Mateo Horvat bio suzdržan.

Spomenimo da je rebalans usvojen zbog podizanja kredita i to za gradnju Gradskog stadiona, atletskog stadiona te otkup zemljišta za potrebe izgradnje i razvoja osnovnoškolskog obrazovanja. 

Prva radna sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković
Prva radna sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković

Između ostalih, donesene su i odluke o oslobađanju plaćanja komunalne naknade kao mjere ublažavanja negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Bjelovara uzrokovanih korona virusom, prihvaćanje darovanja nekretnine u Poslovnoj zoni Korenovo te sufinanciranje troškova kupnje radnih bilježnica i materijala za osnovnoškolce. 

Aktualni sat u znaku vrtića

Što se tiče Aktualnog sata, najviše riječi bilo je o vrtićima, jer su se nakon upisa pojavila lista čekanja na kojoj se nalazi oko 150 djece. Tom prilikom gradonačelnik Hrebak istaknuo je da će cijena vrtića, kao što je i zagovarao u kampanji, ponovno smanjiti, međutim to neće riješiti spomenuti problem. Prema njegovim riječima, jedina demografska mjera po tom pitanju je izgradnja novih vrtića, a Grad, kako kaže, trenutno planira gradnju nova dva vrtića.

Također, na aktualcu se moglo čuti i to da Grad uvelike radi na izjednačavanju ekonomske cijene gradskih i privatnih vrtića. Riječi je bilo i o cestovnoj infrastrukturi, posebice u Vinkovićevom naselju, za što trenutno u proračunu nisu osigurana sredstava, baš kao niti za obnovu doma u Velikim Sredicama, koji je u poprilično lošem stanju.