Fotografija: Foto: Čitatelj
Galerija
Foto: Čitatelj

Bjelovarčani ogorčeni zbog "džungle" u centru grada. Brajdić: "Bit će riješeno u idućih 10 dana"

"Dvorište je jako zapušteno i ove godine nije niti jednom pokošeno. Trava je već veća od čovjeka", pričaju zabrinuti susjediPoziv zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića da prijavljuju zapuštene i neuređene površine u gradu Bjelovarčani su ozbiljno shvatili pa ovih dana ne propuštaju fotografirati veže i dvorišta koja nagrđuju središte grada. Takve su fotografije ovih dana stigle i na naš redakcijski mail.

Čitatelj nam je poslao snimke zapuštenog dvorišta u strogom središtu Bjelovara, svega dvjestotinjak metara zračne linije od paviljona. Riječ je o površini koja se prostire iza zgrade nekadašnje Zagrebačke pivovare u Ulici Matice hrvatske.

Štakori i lisice

- Dvorište je jako zapušteno i ove godine nije niti jednom pokošeno. Trava je već veća od čovjeka, sve je puno ambrozije i divlje kupine. Iako je zgrada napuštena, u neposrednoj blizini nalaze se druge stambene zgrade u kojima ima i djece i starijih ljudi koji su alergični na ambroziju i svi su razlogom zabrinuti zbog džungle u susjedstvu – priča nam čitatelj koji je želio ostati anoniman.

Trava je veća od čovjeka/Foto: Čitatelj
Trava je veća od čovjeka/Foto: Čitatelj

Susjedi su zabrinuti zbog šikare/Foto: Čitatelj
Susjedi su zabrinuti zbog šikare/Foto: Čitatelj

Dodaje kako stanari obližnjih zgrada u staroj zgradi i travi znaju viđati štakore, a neki strahuju da bi se u šikari mogle naseliti i lisice koje se sve češće viđaju u gradskom središtu.

- Osim što je opasno, i ružno je, mislim bi stvarno bilo u redu da se to dovede u red – kaže naš čitatelj.

Fotografije "šikare" u Ulici Matice hrvatske proslijedili smo zamjeniku gradonačelnika Igor Brajdiću koji je odmah reagirao.

- Riječ je o objektu u privatnom vlasništvu, no odmah sam kontaktirao vlasnika. Ispričava se susjedima i obećava da će dvorište biti uređeno u idućih deset dana – promptno nam je odgovorio Brajdić.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Zapušteno dvorište nalazi se u strogom centru/Foto: Čitatelj
Zapušteno dvorište nalazi se u strogom centru/Foto: Čitatelj

Zamjenik gradonačelnika kaže kako mu je drago što se naš čitatelj javio te ukazao na ovaj problem.

Rat s vlasnicima

- Ovim putem pozivan i sve druge građane da nam javljaju za ovakve situacije, svima nam je u interesu da imamo ljepši i sigurniji grad – poručio je Brajdić.

Podsjetimo, on je prošloga tjedna najavio kako Grad Bjelovar kreće u rat s neodgovornim vlasnicima parcela i objekata. Umjesto onih koji ne čiste i ne održavaju svoje parcele, to je će učiniti Grad, no i za obavljenu uslugu vlasnicima ispostaviti račun. Ako račun pak ne plate, Grad će se upisati na njihovu imovinu.

Lov na neodgovorne vlasnike započeo je prošloga tjedna, također u Ulici Matice hrvatske, ali na njezinom drugom kraju, gdje je najavljeno uklanjanje objekta koji već godinama ugrožava sigurnost građana.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!