Fotografija: Foto: Duje Klarić/CROPIX
Foto: Duje Klarić/CROPIX

Za vikend će još biti ugodno, a onda slijedi novi toplinski val: Temperature idu iznad 35 °C

Sljedeći tjedan očekuje se dodatni porast temperatura koje će ponegdje prelaziti 35 °C, najizglednije u unutrašnjosti Dalmacije, ali i u dijelovima unutrašnjosti...Pred nama je još jedan ugodan ljetni vikend uz malu mogućnost lokalnih pljuskova, a nakon toga očekuje nas novi toplinski val, najavljuju prognostičari.

Danas će se zadržati pretežno sunčano, no u zapadnim i sjevernim predjelima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu nestabilno pa će uz povremeno više oblaka biti i mjestimične kiše te ponekog pljuska s grmljavinom, piše DHMZ. Vjetar će biti slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a potom zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 24 i 29, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmaciji od 30 do 34 °C.

I za vikend će prevladavati sunčano uz malu, a tek ponegdje i umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će ujutro puhati burin, a sredinom dana okrenuti na povremeno umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu od 12 do 16, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna uglavnom od 28 do 32, u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti i do 36 °C.

Sljedeći tjedan očekuje se dodatni porast temperatura koje će ponegdje prelaziti 35 °C, najizglednije u unutrašnjosti Dalmacije, ali moguće i u dijelovima unutrašnjosti, najvjerojatnije istočne.