Fotografija: Ivana Banfić krajem rujna počinje snimati dosad neviđenu turističku razglednicu Daruvara/Foto: Privatni album
Galerija
Ivana Banfić krajem rujna počinje snimati dosad neviđenu turističku razglednicu Daruvara/Foto: Privatni album

Dance kraljica Ivana Banfić u rujnu kreće sa snimanjem video razglednice Daruvara

Ivana će snimiti turističku video razglednicu kojom će prikazati najljepše od Daruvara, uključujući njegov razvoj od Rimljana pa do Jankovića, kaže inicijatorica projekta Tamara BanfićZamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi u ponedjeljak je održala sastanak s popularnom hrvatskom pop pjevačicom Ivanom Banfić oko izrade video razglednice koja bi povezala turističku ponudu, gastronomiju te prirodu i kulturu Daruvara.

Ivana Banfić će tu razglednicu promovirati na svom YouTube kanalu "I Bee cooking show".

Ivana je prava majstorica u kuhinji/Foto: Privatni album
Ivana je prava majstorica u kuhinji/Foto: Privatni album

- Dogovorili smo snimanje daruvarske turističke razglednice. Prezentirat će se grad Daruvar kroz proizvode po kojima je prepoznatljiv, lokacijama zanimljivim turistima, glazbu, kuhanje i ostale aktivnosti kao grad hedonizma i užitka - kaže nam Vanda Cegledi.

Predstavljanje atributa

Sastanku su prisustvovale inicijatorica projekta Daruvarčanka Tamara Banfić, inače Ivanina sestrična, i direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković.

Dogradonačenica Daruvara Vanda Cegledi, Boris Peranović, Ivana Banfić, Ivana Plažanin Vuković i Tamara Banfić na sastanku/Foto: Predrag Uskoković
Dogradonačenica Daruvara Vanda Cegledi, Boris Peranović, Ivana Banfić, Ivana Plažanin Vuković i Tamara Banfić na sastanku/Foto: Predrag Uskoković

- Grad Daruvar se uključio u izradu video razglednice. Sukladno tome uključila se i Turistička zajednica Daruvar-Papuk, a sve u svrhu da na jedan drugačiji i inovativniji način predstavimo sve one turističke atribute naše destinacije kroz jednu drugačiju video razglednicu kako bi napravili dodatnu promociju onoga što se na našoj destinaciji nudi. Vjerujem da ćemo kroz zajedničko slaganje scenarija po kojem će se video snimati prikazati ono najbolje što imamo na području Daruvara i da ćemo na taj način privući nove posjetitelje i goste u našu destinaciju - rekla je Ivana Plažanin Vuković.

Gastronomski show

Inače, s Ivanom Banfić, još smo u ožujku razgovarali oko tada pokrenute ideje da u Daruvaru napravi pravu turističku atrakciju, a inicijatorica ove priče Tamara Banfić nam je otkrila i nekoliko detalja oko samog projekta.

Sastanak u Publicu s Ninoslavom Medakovićem, suvlasnikom kafića/Foto: Tamara Banfić
Sastanak u Publicu s Ninoslavom Medakovićem, suvlasnikom kafića/Foto: Tamara Banfić

- Na sastanku smo dogovorili da bi Ivana snimala turističku video razglednicu kojom bi prikazala najljepše od Daruvara, uključujući njegov razvoj od Rimljana pa do Jankovića. Budući da je riječ o gastronomskom showu, bila bi zastupljena tradicionalna jela. Sudjelovala bi Srednja škola Daruvar s pričom Rimske gozbe, gdje će učenici postaviti šator, rimski krevet i obući se u rimsku odjeću, a tu će se prikazati rimski doručak. Priča će se nastaviti u Termalnom vodenom parku Aquae Balissae gdje će Ivana ići na kupanje. Nakon toga će nas upoznati s tradicijom zdravstvenog turizma kroz ponudu Daruvarskih toplica koji će u velikom dijelu sudjelovati u organizaciji i kreiranju video sadržaja. Pokrovitelji cijele priče su Grad Daruvar, Turistička zajednica Daruvar-Papuk, Public i Kod Francuza gdje će pripremati tradicionalno jelo. Ivana će isprobati specijalitet Little Italy Puba te nakon toga razglednicu završiti koncertom na eventu Grofove večeri u Dvorcu grofa Jankovića. U ovome projektu sudjeluju i Pivovara Daruvar, Zdravljak Orijent, odnosno naš Faruk, Cocktail Empire by Denis Vlahovac i privatna vinarija iz Daruvara. Detalje bismo ostavili za sam razvoj priče kada se scenarij usuglasi do kraja jer želimo prikazati Daruvar na autentičan način. Snimanje je planirano za vikend, od 23. do 26. rujna - rekla nam je Tamara Banfić.